Nu finns Estate Concierge i Linköping

Vid årsskiftet öppnade Estate Concierge sitt nya kontor i Linköping – och tar därmed steget in i staden. Här berättar Niklas Merits, som ska driva kontoret, om den nya etableringen.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-02-13 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Niklas Merits, Peter Glad och Anders Strömlid på Estate Concierge.
Bild: Estate Concierge


Estate Concierge erbjuder fastighetsägare tjänster inom teknisk och ekonomisk förvaltning, fastighetsutveckling, uthyrning, byggprojektledning och energiutredningar. I Norrköping har de funnits i fyra år och nu vill man möta marknaden i Linköping. Än så länge är Linköpingsbon Niklas Merits den ende på plats på det nya kontoret i hemstaden. Han har ­arbetat med fastighetsförvaltning i mer än 20 år här, och ser fram emot det nya uppdraget.

– Linköping är en expansiv stad och det känns helt rätt att etablera sig här, säger han.

Att Estate Concierge skulle etablera sig i Linköping menar han kom fram som en idé tillsammans med ­Anders Strömlid och Peter Glad som driver Norr­köpingskontoret, då man kom fram till att det fanns en lucka att fylla.

– Jag har tidigare arbetat med Anders och vi kompletterar varandra väldigt bra, så det ska bli roligt att jobba tillsammans, säger Niklas Merits.

Viktigt att finnas lokalt


Han berättar vidare att det är av stor vikt för ­Estate Concierge att finnas lokalt med närhet till sina ­kunder.
"Vi vill att man ska känna att vi är nära"
– I dag finns många fondbolag som äger fastigheter i Sveriges större städer, och ofta saknar de lokal förankring. Då finns vi som resurs i Östergötlandsområdet. ­Tidigare täckte vi mer norrut i Norrköping och nu ­satsar vi även söderut i Linköping, säger han.

Han har precis kommit på plats i Linköping och arbetar just nu med kunder som han har i staden sedan tidigare. Än så länge erbjuds endast fastighetsförvaltning, men målet är att fortsätta växa för att sedan ­kunna erbjuda hela sin bredd av tjänster.

– Vi kommer att växa i takt med de uppdrag vi ­arbetar inom och samtidigt hitta nya uppdrag i staden, säger han.

Framför allt arbetar Estate Concierge mot kommersiella lokaler, så väl handel och industri som kontor. De arbetar även med bostadsrättsföreningar och hyres­rätter.

Hur arbetar ni mot era kunder?


– Vi vill att man ska känna att vi är nära och lätta att få tag i, både för fastighetsägare men även för hyresgästerna som ibland behöver vår hjälp. Vi vill helt enkelt kunna erbjuda tjänster som möter deras efterfrågan.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration