IBM:s huvudkontor flyttar till Kista

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med IBM Svenska AB om cirka 6 500 kvadrat­meter kontor i fastig­heten Borgarfjord 3 i ­Kista – en fastighet som Atrium Ljungberg förvärvade i april och nu kommer att utveckla och omprofilera till Kista Plus.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-02-13 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

IBM tar plats i omprofilerat hus i Kista.
Bild: Atrium Ljungberg


Det nya huvudkontoret kommer att vara baserat på en aktivitets­baserad planlösning. Vidare kommer IBM att disponera delar av bottenvåningen till Client Center, en miljö för möten och visning av före­tagets erbjudande.

– Efter en längre tids utvärdering av nya framtida lokaler har valet fallit på Kista Plus tack vare det strategiska läget och den kreativa diskussion vi haft med Atrium Ljungberg. Vi ser att vi tillsammans kommer att kunna utveckla en ny modern mötesplats för våra partners och kunder, samt inte minst skapa en innovativ modern arbetsplats för våra medarbetare, säger ­Johan Rittner, vd för IBM Svenska AB.

Hyresavtalet med IBM är ett så kallat "grönt hyresavtal" – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra ­lokalens miljömässiga prestanda.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration