Veidekke bygger om kontorshus i centrala Göteborg

Veidekke Bygg Väst har fått i uppdrag att genom en samverkansentreprenad utföra en ombyggnad av ett kontorshus på Vädursgatan 6 i Gårda, med en ordersumma på cirka 123 miljoner kronor.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-02-12 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Kontorshuset på Vädursgatan.
Bild: Veidekke


Uppdraget innebär att lokalerna i Gårda byggs om till moderna kontorslokaler med ­öppen planlösning samt en nybyggd vinterträdgård. Efter ombyggnaden kommer fastigheten uppfylla kraven för miljö­certifiering enligt Leed, nivå guld.

Projektet omfattar cirka 8 500 kvadratmeter lokalyta och beräknas vara färdigställt våren 2018. I den del av fastigheten som berörs av ombyggnaden startade rivningsarbetet redan i somras.

– Veidekke är väldigt stolta över att få vara delaktiga där framtidens arbets­platser utformas. Entreprenaden kommer att bedrivas i ett involverande samarbete där målsättningen är att olika kunskap och erfarenhet överlappas och skapar kollektiv intelligens. Då uppstår energi, nya idéer skapas och utmaningar blir till möjligheter, säger Robert Uthberg, arbetschef på Veidekke.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration