"Här finns möjligheter att bygga hållbart för framtiden"

Ola Serneke om möjligheterna med området Älvstaden. 

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-02-09 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Ola Serneke.
Bild: Serneke


Vilka är de största fördelarna med att etablera sitt företag i Älvstaden?


– Utvecklingsmöjligheterna är stora i Älvstaden, det är där utvecklingen av Göteborgs innerstad har sin framtid. Här finns möjligheter att bygga hållbart för framtiden i en fantastisk miljö med närhet till vattnet, kultur, människor och kommunikationer. Göteborg behöver förtäta staden och bygga väldigt många bostäder. I Älvstaden finns möjligheterna att förverkliga detta.

Vad har ni för planer för området?


– Vi ska bygga Karlastaden och Karlatornet på Lindholmen. Karlastaden kommer att vara en attraktiv, förtätad blandstad på cirka tio kvarter med omkring 2 000 lägenheter men också butiker, kontor, restauranger, vårdcentral, skola med mera. En helt ny stadsdel i Göteborg, endast tio minuter från city med kollektivtrafik. Stadsdelen kommer att krönas av Karlatornet, en 240 meter hög skyskrapa som kommer att sätta Göteborg på den arkitektoniska världskartan. Förhoppningsvis kan vi vara med och bidra även i andra områden.

Hur ser du på er roll i Älvstaden, nu och i fram­tiden?


– Serneke ska så klart vara med och forma framtiden för Göteborg tillsammans med Göteborgs stad och övriga aktörer i branschen. Här har vi möjlighet att använda vår kunskap, innovationsförmåga och vårt engagemang i att bygga och utveckla vår stad till att bli ännu mer fantastisk än vad den är i dag.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration