Hårt tryck i citynära industriområde

Ett av få kvarvarande industriområden nära centrala Stockholm – som dessutom har goda kommunikationer och nära till Bromma flygplats. Stendörrens fastighet i Ulvsunda kombinerar det bästa från flera världar. – Man märker att det finns ett sug på framför allt lager­lokaler som ligger nära stan, säger Maria Mastej, marknads- och uthyrningschef på Stendörren.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-01-24 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Lagerlokaler i Ulvsunda är otroligt attraktivt, mycket på grund av det gynnsamma läget.
Bild: Stendörren


När man står på Ranhammarsvägen i Ulvsunda i Bromma är intrycket klassiskt svenskt industriområde. Men till skillnad från många liknande platser i landet ligger det inte utanför staden. Bakom fasaderna har lokalerna i området utvecklats till några av Stockholms mest efter­traktade.

– Det är stark efterfrågan. Det finns ett sug på framför allt lagerlokaler som ligger nära stan, i och med att staden växer och man be­höver ha distributionsservice. Det är jättekul att se var det tar vägen och vad som kommer in, säger Maria Mastej.

Den stora dragningskraften runt Bromma och Ulvsunda handlar framför allt om det stadsnära läget.

– Det är ett av de mest citynära industriområdena som finns i Stockholm. På grund av flygplatsen kommer det att förbli så ett tag till vad det verkar, säger Maria Mastej och fortsätter:

– Hyresgästerna som sitter här trivs otroligt bra och det finns heller inte så många alternativ. Ska man flytta från Ulvsunda så måste man flytta utanför staden och då måste man verkligen ta ett beslut att man inte ska sitta så nära Stockholm.

Goda kommunikationer


– Det är väldigt många som värderar den närheten till citykärnan. Tittar någon på en fastighet som inte riktigt passar och man försöker föreslå något som ligger lite längre ifrån stan blir det ofta stopp direkt. Det är Bromma – men inte längre ut, säger Lars Hadzin, ut­hyrare på Stendörren.
Artikelbild

Maria Mastej och Lars Hadzin.
Bild: Axel Ohlsson


Kommunikationerna från centrala Stockholm ut till Bromma är mycket goda och har förfinats ytterligare sedan tvärbanan byggdes ut till Alviks torg.

– Att det finns allmänna kommunikationer via spårförbindelser är positivt för dem som tar sig kommunalt till jobbet. Alvik har blivit ett litet nav för den västra sidan, vilket är jättepositivt – det binder ihop, säger Maria Mastej.

Läge, standard och service


Det är inte bara nära till centrala Stockholm i Bromma. Runt knuten ligger Bromma flygplats, en av stadens viktigaste förbindelser till resten av Sverige.

– Tittar man på marknaden där ute märker man att det finns många bolag som placerar sig där för att de har kopplingar till andra delar av landet och är beroende av flygplatsen, säger Maria Mastej.

Men det är inte bara läget som är avgörande för attraktiviteten.

Områdets standard på service höjs steg för steg. Inte minst sedan köpcentrumet Bromma Blocks slog upp dörrarna.

– Det innebär att man har nära till service. Det finns restauranger och man kan sköta ärenden under lunchen. Det ökar attraktiviteten rent generellt, speciellt om man tittar på kontorssegmentet. Där är det en hög efterfrågan inte bara på hur lokalerna är utformade utan även rörande läget och servicen runtomkring. Det är jättepositivt att ha det i närheten, säger ­Maria Mastej.

Parkering på taket


Stendörren äger fyra fastigheter i Bromma. Trycket är så hårt att man bara har plats i en av dem. På Ranhammarsvägen 21 finns 5 000 kvadratmeter, fördelat på lager och kontor med plats för butik eller showroom, tillgängligt.

– Den ligger väldigt bra till och har bra förutsättningar i lagret med bra takhöjd, två portar och goda inlastningsmöjligheter. På det övre planet har vi kontor och produktion. Eftersom huset ligger i suterräng-läge är det inlastning även från markplan, säger Maria Mastej.

– Ytterligare en fördel med det här huset är att vi har ett helt parkeringsplan på taket. Det råder brist på parkeringsplatser i området. Det är en bra aspekt med just den fastigheten, säger Lars Hadzin.

Vilken typ av hyresgäst passar lokalen bäst för?


– Kan man hitta den hyresgästen som kan nyttja ­vakanserna – alltså någon som är intresserad av ­produktion, lager, kontor och showroom så är det ett absolut drömscenario, säger Maria Mastej.
Artikelbild


Bild: Stendörren


– Men huset är speciellt och går att dela av på flera olika sätt så det är inget självändamål att hitta någon som behöver hela. På sikt kan det kanske vara bra för huset att få lite fler hyresgäster.

Hur ser ni på att utvecklas ytterligare i Bromma?


– Just nu finns det inte särskilt mycket till salu i Bromma utan fastighetsägarna håller hårt i sina fastigheter där. Men skulle det dyka upp någonting så är det absolut ett väldigt, väldigt intressant område att fortsätta växa i beståndsmässigt.

Lars Hadzin:

– Vi har strategiskt placerat oss i Bromma. På samma sätt som vi på södersidan har placerat oss i Högdalen, som är det industriområde där som ligger närmast. Det är klart att det är intressant att växa i Bromma.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration