Starkt skyltläge, strategiska kommunikationer och flexibla lokaler i Kärra

Partnertext

Strategiskt kommunikationsläge, starkt skyltläge med vy över hela E6 och fräscha, flexibla lokaler. FastPartners industri- och lagerbyggnad i Kärra ger en exceptionell möjlighet för företag att anpassa lokaler efter sina behov.<br /> – Det är väldigt enkla lokaler att verka i, säger Nikolai Shervin, fastighetsförvaltare och uthyrare på FastPartner.

Skriven av Axel Ohlsson 2016-12-09 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

I dagsläget finns 8 000 kvadratmeter lager i fastigheten.
Bild: FastPartner


Det är svårt att hitta ett mer strategiskt läge i Göteborgsområdet. Som en förlängning på det stora handelsstråket från Bäckebol kommer Orrekulla industriområde i direkt anslutning till E6:an och med närhet till E45.

Längst norrut i området, smakfullt omgiven av grönområden och den sävligt flytande Göta älv med Hisings Kärras bostadsområde på andra sidan av E6, har FastPartner en lager- och industrilokal med stora expansionsmöjligheter.

– Hela det här stråket har förändrats väldigt mycket de senaste tio till femton åren och blivit mer handelsinriktat, koncepthandelsbutikerna rör sig mer och mer ut mot vår fastighet. Det blir mer stadsmiljö än industrimiljö som det var för många år sedan, berättar Nikolai Shervin.

Ytan på cirka 10 300 kvadratmeter är i dagsläget fördelad på cirka 8 000 kvadratmeter lager, 1 200 kvadratmeter kontor, 1 100 kvadratmeter showroom samt övriga ytor.

De ljusa lokalerna är fördelade på två plan med den stora lagerdelen i botten, fördelad mellan låglager och höglager med 4,5-8 meter i takhöjd. På övervåningen finns ytor för mer lager, kontor samt showroom – dessutom med två godshissar.
"Lokalerna skulle exempelvis passa väldigt bra för ett e-handelsbolag"
– Höglagerdelen byggdes till 2006 och söderfasaden är nyrenoverad. Det går att sätta in nya portar med lastbryggor om så önskas. Det finns även en truckladdningsstation, vilket närmast är ett måste på ett lager.

– Godshissarna når gatan utanför, lagret på markplan och upp till andra våningen. Med de dubbla portar som finns blir det som en lastbrygga rakt in i hissen, vilket är väldigt praktiskt.

Totalt finns möjlighet för hyresgäster att hyra från cirka 1 800 kvadratmeter till cirka 10 300 kvadratmeter, dessutom finns möjlighet med en utbyggnad av ytterligare cirka 5 000 kvadratmeter.

– Beroende på hyresgästens behov finns möjlighet till att dela av fastigheten i olika enheter, säger Nikolai Shervin.

Vem passar lokalerna för?

– De skulle exempelvis passa väldigt bra för ett e-handelsbolag som ofta har ganska mycket administration men även behöver mycket lager- och logistikyta. Transportmässigt ligger det väldigt bra till. Man når hamnen snabbt och kommer enkelt både norr- och söderut.

Fastighetens strategiska läge vid E6 ger ett ypperligt skyltläge.
– Det är ett fantastiskt skyltläge. Sätter man en skylt på taket här syns den över hela E6:an och det blir bland det första man ser när man kommer in i Göteborg norrifrån.
Artikelbild

Nikolai Shervin, fastighetsförvaltare och uthyrare på FastPartner.
Bild: Axel Ohlsson


Det starka läget och kommunikationsmöjligheterna är en del av fastighetens attraktionsvärde. En annan är den stora flexibiliteten, både beträffande omstruktureringar invändigt som tillbyggnation.

­– Man kan bygga ut cirka 5 000 kvadratmeter, dels söderut från höglagerdelen men även västerut. En utbyggnad går att ha som en option för ett växande företag, det vill säga att flyttar man in på 10 000 kvadratmeter i dag, så har man flyttpengarna till godo när man enkelt kan addera ytterligare 5 000 kvadratmeter, säger Nikolai Shervin.

– Dessutom finns det väldigt bra rangeringsytor utomhus och går att tillskapa ännu mer hårdgjorda ytor och parkeringsplatser. Dessutom går det att sätta in fler portar.

– I den delen som fungerat som showroom finns ett väldigt behagligt ljusinsläpp från fyra takfönster. Den ytan kan man dessutom göra om till öppet kontorslandskap om man vill.

– Fastigheten bärs upp av ett pelarsystem så det går att flytta om väggar på ett enkelt sätt utan att det påverkar konstruktionen i större omfattning. De befintliga kontor som finns är moduler, vilket gör det enkelt att förändra befintlig planlösning så att ytorna passar hyresgästens verksamhet.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration