Bygget av Karolinskas nya laboratorium inlett

Akademiska Hus har inlett skapandet av Karolinska Institutets nya laboratorium i Flemingsberg.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-02-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Stor uppslutning när bygget inleddes.
Bild: Akademiska Hus


– Bygget av framtidens laboratorium är ett spännande projekt som skapar en helt ny akademisk miljö. Här kan vi utveckla vår redan starka forskning och utbildning tillsammans med sjukvården så att vi på ett bra sätt kan möta framtida behov och utmaningar, säger Henrik Grönberg, vikarierande prorektor KI.

Idén och ambitionen är att skapa forskningsmiljöer som styrs av forskarnas gemensamma intressen, oavsett institutionstillhörighet. Labbet kommer därför att vara temaindelat och dessutom ska forskarna kunna dra fördel av den gemensamma tillgången på dyrbar laboratorieutrustning.

Akademiska Hus investerar cirka 320 miljoner kronor i ombyggnationen som ställer mycket högra krav på utformning och säkerhet för att kunna hantera den avancerade forskning som Karolinska Institutet bedriver. De nya lokalerna kommer tillsammans att ha en laboratorieyta för 700 till 800 personer.

Arbetet startade under sommaren 2016 och inflyttningen kommer att ske successivt för att vara helt klar vintern 2018.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration