Corem fortsätter sin ansiktslyftning

När Stockholm växer och industriområden görs om till bostäder står Västberga kvar som ett starkt fäste. För att leda utvecklingen i området framåt vill Corem fortsätta sina resa med att ge ytterligare en av sina fastigheter en ansiktslyftning. – Det finns stora möjligheter, säger Sebastian Schlasberg, Corems regionchef för Stockholm.

Skriven av Axel Ohlsson 2016-12-09 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Från kontoren högst upp i byggnaden ser man ut över hela Västberga.
Bild: Axel Ohlsson


Västberga har länge varit ett av Stockholms starkaste områden med hög efterfrågan. I takt med att fler industriområden görs om till bostäder väntas områdets attraktionskraft att öka med åren.

På den heta marknaden vill Corem nu stärka sitt utbud genom att ge fastigheten Nattskiftet 14 en ansiktslyftning genom att skapa moderna kontorsmiljöer samt måla om fasad och byta ventilationssystem.

Ledstjärnan finns 100 meter längre bort. På Västberga allé ligger fastigheten Elektra 23 som Corem förvandlat till en modern fastighet med butiksplan i botten och kontor på de ovanliggande våningarna.

– Backar man tio år tillbaka i tiden så var den inte i speciellt gott skick, säger Sebastian Schlasberg, Corems regionchef för Stockholm, och fortsätter:

– Där har vi gjort en helomvändning. Inte bara visuellt utan framför allt innehållsmässigt, med våra butiker har vi skapat ett yrkesbutiksstråk längs Västberga allé – som även riktar sig till vanliga kunder. Det har lyft hela fastigheten och samtidigt har vi successivt bytt ut de gamla kontorslokalerna uppåt i fastigheten till moderna kontor.
Artikelbild

Sebastian Schlasberg.
Bild: Axel Ohlsson


– På samma sätt har vi lyckats göra i fastigheten snett emot. När det kommer till Nattskiftet ser vi att det finns alla möjligheter att göra precis samma sak.

Han får medhåll av Jan Salmelin, förvaltare för Stockholm Syd:

– Elektra är byggd för lite lättare blandverksamhet så det finns två stycken godshissar.

Här är det precis samma scenario. Nattskiftet har dessutom en körrundel där man kan köra bil upp flera våningar i huset.

– Så det går att ha kontor men även kontor med lättare industri eller med ett litet lager.

Drive-thru-butik


Första stegen på vägen är redan tagna. Dels genom att Flügger startade en konceptbutik i fastigheten, dels genom att ventilationssystemet byts ut.

– Vi gjorde i ordning 1 200 kvadratmeter för Flüggers konceptbutik. Butiken är Flüggers första svenska drive-thru. Man kör in, stannar till, tar en kopp kaffe och en bulle, hämtar färg och kör ut på andra sidan. Där har både vi och de satsat ordentligt. Det var första steget i förvandlingen av fastigheten, berättar Sebastian Schlasberg.

Högst upp i Nattskiftet finns kontorslokaler i två våningar à 1 200 respektive 600 kvadratmeter med spektakulär utsikt över Västberga i alla riktningar.

– Utsikten skapar en cool dimension till kontorslandskapet. Att hitta hyresgäster är inte den stora utmaningen, den ligger i att hitta rätt hyresgäst som passar in i den vision vi har för fastigheten, säger Sebastian Schlasberg.

Vad är det för typ av hyresgäst ni söker?


– Det roligaste hade varit en hyresgäst som inte är stereotyp för området. Det hade varit coolt om vi fått dit ett PR- eller reklambolag eftersom det är ett så pass industriellt område. Någon form av kontorsverksamhet som vill ut från stan men ändå sitta nära.
Artikelbild

Jan Salmelin.
Bild: Axel Ohlsson


Vill göra parkeringsplatser


En kort promenad från fastigheten tar en till Telefonplans tunnelbanestation från vilken man når Stockholms innerstad på tio minuter. Området har även gynnsamma infarter från såväl E4 som E20.

För att tillgodose de bilburna i området vill Corem även göra plats för parkeringsplatser som ett steg i fastig­hetens förvandling.

– Bristen på parkeringsplatser i området tror jag är kännbar för alla. Vi har en förhoppning att kunna skapa parkeringsplatser för egen del, säger Jan Salmelin.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration