Italiensk restaurang sista hyresgäst i Banken

Den 11 november flyttade sista hyresgästen in i det renoverade kvarteret Banken i Sundbyberg.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-01-28 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Banken i Sundbyberg.
Bild: Förvaltaren


Mellan år 2013 och 2016 genomförde Fastighets AB Förvaltaren en total ombyggnad av Banken. Ombyggnationen finansierades med en grön obligation och huset klassas som miljöbyggnad silver.

Förvaltaren har satsat på att attrahera nya företag till kvarteret och nu är samtliga lokaler uthyrda. Den sista hyresgästen att flytta in är Matilde, en italiensk restaurang som öppnade 11 november och drivs av ägarna till bland annat Beirut Café, Mäster Anders, Un Poco och Brasserie Balzac i innerstan.

– Självklart är vi stolta över att nya spännande företag väljer att etablera sig i Sundbyberg och i Förvaltarens lokaler. Vår storsatsning på lokaluthyrning i Banken har gjort att en viktig del av Sundbybergs centrum förnyas och att staden har fått ett fräscht utbud som den inte hade förut. Eftersom vi månar om hyresgästerna har vi velat skapa en ny urban miljö som erbjuder både service och socialt umgänge, säger Ewa-Maria Svensson, chef uthyrning lokaler på Förvaltaren.

I dagens Banken finns Thelins konditori, inredningsbutiken Bo Botique, matkedjan Picard, barberarkedjan M Room, frisörsalongen Saxo Team, Sundbybergs träffpunkt för seniorer, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och Fonus.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration