ABB byter Häggvik mot Kista

ABB Business Center Stockholm lämnar sina befintliga lokaler i Häggvik och omlokaliserar till Vasakronans Kista Entré i Kista.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-01-27 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

ABB flyttar in hos Vasakronan i Kista.
Bild: Vasakronan


I augusti blev det klart att Nordea hyr 7 000 kvadratmeter i Kista Entré. Nu är det klart att även ABB Business Center Stockholm hyr i samma fastighet. Företaget hyr 1 300 kvadratmeter på plan sex och den nya adressen blir Knarrarnäsgatan 7.

– Efterfrågan på riktigt bra produkter med flexibla lösningar är hög i Kista. Det är ett av världens ledande IT-kluster och ett område med stark framåtanda som vi tillsammans med andra fastighetsägare, Kista Science City och Stockholm stad ständigt arbetar för att vidareutveckla. Det, tillsammans med goda kommunikationer, attraherar starka bolag som till exempel Nordea och ABB, säger Ronald Bäckrud, regionchef på Vasakronan.

Med byggår 2002 är Kista Entré en av områdets mest moderna fastigheter. Den ligger centralt, granne med Kista Science Tower och utgör porten till det som kallas Kista Science City – ett av världens ­ledande IT-kluster. I området finns cirka 1 400 företag med aktörer som bland annat Ericsson, Microsoft, IBM och Samsung.

ABB Business Center Stockholm tillträder den 15 mars 2017. Med förhyrningen når Vasakronans bestånd i området en uthyrningsgrad om 90 procent.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration