Godsterminalen flyttar till Göteborgs hamn

Vid Gullbergsvass, mitt i centrala Göte­borg, finns en kombiterminal där gods lastas om från tåg till lastbil och distribueras ut till företag runt om i regionen. I början av 2018 måste kombi­terminalen flyttas för att underlätta bygget av Västlänken och möjliggöra framtida stadsutveckling.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-01-20 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Godsterminalen flyttas under början av 2018.
Bild: Göteborgs hamn


Efter en överenskommelse ­mellan Göteborgs stad och Trafikverket står det nu klart att det nya läget blir vid ytterhamnarna på Hisingen.

– Eftersom cirka 70 procent av godset är relaterat till hamnen, Volvo eller övriga verksamheter på Hisingen blir det här ett mycket fördelaktigt läge, säger Arvid Guthed, hamnutvecklingschef på Göteborgs Hamn.

En vanlig vardag trafikeras terminalen av tolv tåg och 200 lastbilar. På ett år byter cirka 70 000 trailers transportslag i kombiterminalen.

– Kombiterminalen i hamnen kommer att ha lika stor kapacitet som den befintliga terminalen vid Gullbergsvass. Omlokaliseringen gör också att tunga lastbilstrafiken flyttar från stadens centrala delar till de stora lederna till och från hamnen, säger Arvid Guthed.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration