Utvecklar för att möta trycket

Trycket på lokaler i Västberga fort­sätter att öka. På Fastpartner vill man möta behovet genom att utveckla 33 000 kvadratmeter anpassat för mång­facetterade hyresgäster. – Det finns behov av kontor som går att kombinera med lager eller industri i Västberga, säger Johan Böckert, region­chef för Fastpartner.

Skriven av Axel Ohlsson 2016-12-12 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Fastpartner vill möta det hårda trycket i Västberga genom att utveckla 33 000 kvadratmeter.
Bild: Vizark


I samma område där industrikoncernen Sandvik har sin hemvist i Västberga återfinns även Fastpartners lokalkontor i en av de många fastigheter man äger i kvarteret. I hörnet som ligger närmast Telefonplans tunnelbanehållplats har bolaget nu för avsikt att skapa nya attraktiva lokaler.

I dagsläget återfinns en 5 000 kvadratmeter stor fastig­het på platsen. Tanken är att den till viss del ska behållas när fastigheten ska öka till 33 000 kvadrat­meter uthyrningsbar yta.

– Det blir väldigt mycket större exploatering än det är där i dag, säger Johan Böckert.

Fastigheten kommer att grundas med två plan anpassade för industrier. Ovanpå det kommer flera våningar med kontor att anläggas. När fastigheten tronar upp sig kommer den synas från E4:an.

– Det kan även finnas möjlighet att ha någon form av handel eller restaurang eller någon form av service i delen som vetter mot Västberga handel, säger Johan Böckert.

Västberga handel som ligger på andra sidan vägen är hem för stora butiker som Coop och Systembolaget och ger ihop med närheten till Telefonplan fastigheten ett mycket gynnsamt serviceläge för kontorshyresgäster som har möjlighet att utföra ärenden i samband med arbete.

– Det blir så klart en fördel för hyresgästerna att ha den närheten till service, säger Johan Böckert.
Artikelbild

Johan Böckert, Fastpartner,
Bild: Axel Ohlsson


Vad är det för typ av hyresgäst som kan vara aktuell att hyra in sig här?


– Snarare än en marknad med bara kontor är det mer kombinationsmöjligheterna som lockar här. Företag som behöver kontor men samtidigt kombinerar det med industri eller lager eller någon form av produktion. Även någon som söker lokaler nära distribution, i citynära läge. De verksamheterna är det vi främst ser en marknad för i Västberga.

Vad är fördelen att flytta ut till Västberga och ha sin verksamhet här?


– Med all den bostadsproduktion som sker i Stockholm konverteras mycket industriyta till bostäder. Västberga är ett av industriområdena Stockholms stad ämnar att ha kvar. Därför kommer det här att bli en än viktigare punkt framöver.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration