Klartecken för "The Edge" i Hyllie

Ett triangelformat tiovåningshus i glas ska byggas i Hyllie i anslutning till Mässhallen. Stadsbyggnadsnämnden har nu beviljat bygglov för det spektakulära kontorshuset.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-01-14 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Byggnaden kallas The Edge och är ritad av svensk-franska kontoret Erik Giudice Architects. Den uppförs som en trekants prisma som följer markens avtryck på den triangelformade fastigheten strax sydost om mässhallen. Taket ska utformas som en grön utemiljö och i bottenplan ska finnas restaurang och butik. Byggherre är Midroc.

Huset ska uppföras enligt riktlinjer som kvalificerar fastigheten för Miljöbyggnad nivå “silver". Miljöbyggnad är ett certifieringssystem som tar hänsyn bland annat till energi, inomhusmiljö och material.

– Det är viktigt att den storskaliga bebyggelsen i det stationsnära läget görs attraktiv för människor att vistas i. I Hyllie förenas därför smarta lösningar för stadsmiljö och grönska med den senaste teknologin och arkitektur i världsklass, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

– I storstaden Malmö finns plats både för människor och spektakulära byggnader, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration