Malmö Saluhall nominerad till Årets Bygge

Malmö Saluhall är nominerat till Årets Bygge 2017 och JSB är entreprenör. – Ur ett byggperspektiv finns här nästan alla komplexiteter man kan tänka sig, ­säger Robert Cardell, arbets­chef JSB Syd.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-01-11 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Malmö Saluhall kan utses till årets bygge 2017.
Bild: JSB


Den nya byggnaden har fogats ihop med en gammal byggnad som har restaurerats och enligt JSB har det lyckade resultatet krävt samverkan mellan många aktörer. Framgångsfaktorer som nämns är bland annat beställaren Annabostäders dialog från tidigt skede med arkitektkontoret Wingårdhs och kommunen, liksom ett tätt och lyhört samarbete med byggentreprenören JSB under hela projektets gång.

– Det här är inte ett standardhus med 40 likadana lägenheter. Vi har ett unikt hus som dessutom har ett stort antal hyresgäster som alla har sina specifika önskningar, säger Robert Cardell.

Årets Bygge genomförs 2017 för femte gången. Syftet är att lyfta fram några av de bäst genomförda byggprojekten när det gäller samverkan, säkerhet, kvalitet, teknik och ekonomi. Tävlingen är ett samarbete mellan Svensk Byggtjänst och Byggindustrin.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration