Skogs tar hand om sina hyresgäster

Skogs har sålt i Malmö – men finns kvar starkt i Helsingborg, Trelleborg och Landskrona. Där satsar bolaget på att måna om sina hyresgäster. – Vi satsar på att utvecklas med de hyresgäster vi har, säger Skogs vd Rickard Nilsson.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-01-08 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

En av Skogs fastigheter i Landskrona.
Bild: Axel Ohlsson


Drygt ett och ett halvt år har gått sedan Skogs sålde sina fastigheter vid Malmö Airport till Swedavia. Men trots att man inte har något bestånd kvar i Sveriges tredje största stad har man inte lämnat Malmö helt. Huvudkontoret, till bolaget som startade med tryckeriverksamhet under namnet Skogskupan, ligger fortfarande kvar på Sallerupsvägen i stadens östra delar.

– Det har mer blivit så att vi inte är kvar i Malmö. Tidigare hade vi huvuddelen av portföljen där och vi har kvar vårt kontor, men vi har valt att fokusera på de andra orterna, berättar Rickard Nilsson.

De andra orterna där Skogs lagt sitt fokus är Helsingborg, Trelleborg och Landskrona. I Helsingborg återfinns Minerva 36, den vackra gamla byggnaden som tidigare fungerat som läroverk och nu erbjuder högkvalitativa kontorslokaler. I Landskrona har man ett par stora industrifastigheter med flexibla lokaler som erbjuder både kontors- och lagerytor medan man i Trelleborg erbjuder kontor i centralt läge på Johan Kocksgatan.

Intressant hyresgäst


– Vi satsar på att utvecklas med de hyresgäster vi har. Vi har gjort lite hyresgästanpassningar och har fått in en ny intressant hyresgäst i Landskrona som hyr ut förvaring och service till stora motorbåtar.

– Vi får se vad vi gör härnäst. I nuläget har vi inga direkta planer utan satsar på att förvalta vårt befintliga bestånd. Men det är mycket möjligt att vi kommer tillbaka till Malmömarknaden igen.

Även om planerna för att utveckla beståndet inte är helt utstakade händer det saker i företaget. Nyligen har huvudägaren Rolf Skogs dotter Karin anslutit till företaget efter 16 år på SEB. Med en inledning som asset manager kommer hon att både hjälpa till att föra utvecklingen framåt i en ledande roll för företaget samtidigt som traditionerna i bolaget värnas.

Korta beslutsvägar


Skogs största hyresgäster är Kunskapsskolan, Pyramid Communication, Ernst & Young och Faiveley Transport. Bolagets största lediga lokaler återfinns i Landskrona där man har 5 000 kvadratmeter lager och industri fördelat över tre olika lokaler.
Artikelbild

Rickard Nilsson.
Bild: Henrik Ekberg– Det är tio meters takhöjd, det är lyftkapacitet och stora portar för att ta sig in. Det är gott om utrymmesytor som ger möjligheter att ställa upp materiel och goda svängareor för lastbilar, säger Rickard Nilsson.

Hur är Skogs som hyresvärd?


– Vi är en ganska liten organisation med korta beslutsvägar. Vi har nära dialog med hyresgästerna och har i mångt och mycket egen personal som gör den tekniska förvaltningen och har relationen med hyresgästerna. Vi vill försöka lyssna på hyresgästerna och ha ett samarbete med dem. Det behöver man göra när man har stora hyresgäster som hyr stora delar av ytorna.

Hur ser du på hyresmarknaden just nu?


– Jag tycker fortfarande att marknaden är god uthyrningsmässigt. Det är förfrågningar om uthyrningar kontinuerligt och inte direkt några hyresgäster som har några bekymmer med ekonomi och betalning.

– Så marknaden är stabil. Det är inget jättetryck uppåt på hyresnivåerna men sakta men säkert så har betalningsvilligheten ökat senaste åren. Tillväxten ökar gradvis.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration