Vardaga öppnar nytt äldreboende i Trelleborg

Abitare har hyrt ut till Vardaga som kommer att driva ett äldre­boende på fyra av våningarna i det nya 16-våningshus som planeras i kvarteret Herkules i Trelleborg.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-01-07 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Vardaga öppnar äldreboende i 16-våningshus.
Bild: Abitare


– Vi driver redan i dag två mycket fina äldreboenden, Täppan och Högalid, på entreprenad i Trelleborg och har ett gott samarbete med kommunen. Vi ser fram emot att nu även etablera oss i egen regi i staden, säger Vardagas affärsområdeschef Ulla Tansen.

Det planerade äldreboendet får 54 platser, fördelade på de fyra våningarna närmast ovanför butiks- och restaurangplanet i bottenvåningen. Resten av byggnaden, de översta våningarna, blir bostäder.

– Avtalet med Ambea och dotterbolaget Vardaga är en viktig milstolpe i utvecklingen av höghusprojektet Herkules. Avtalets längd på 18 år ger stabilitet i projektet. Abitare och Ambea har förhandlat i över ett år och vi har fått tillfälle att se de högklassiga äldreboenden, som man bedriver i Stockholmsregionen. Därför är vi stolta över att Ambea har valt Trelleborg för ett av sina regionala centra i Skåne, där Trelleborgs kommun och grannkommunerna Ystad, Skurup, Svedala, Malmö och Vellinge kan träffa avtal om äldrevårdsplatser, säger Abitares vd Tommy Qvarfort.

Höghuset Herkules blir 16 våningar högt. Äldrevårdsboendet med egen entré och hiss ligger på våningsplanen ett till fyra.

– Vi välkomnar Abitare och Vardagas beslut att engagera sig i den fortsatta utvecklingen av Trelleborgs kommun i allmänhet och centrum i synnerhet. Några beslut kring kommunens engagemang i äldreboendet är dock inte fattade, säger Fredrik Geijer, kommundirektör i Trelleborg.

Inflyttningen är planerad till våren 2019.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration