IBM flyttar in i Glashuset

När IBM växer med ett utvecklingscenter förlägger man kontoret till Masthusen i Västra Hamnen i Malmö.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-01-04 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

IBM expanderar sin verksamhet i Malmö.
Bild: Joakim Karlsson


Masthusen är en hållbarhetscertifierad stadsdel med bebyggelse som inrymmer såväl kontor som handel, service och bostäder. I den kontorsfastighet som i folkmun kallas "Glashuset" finns i dag bolag som Anima, Evry, Telenor och även IBM, som nu står inför en stor expansion.

– I slutet av 2017 hoppas vi vara uppåt 300 medarbetare. Det är ett reellt rekryteringsbehov i dagsläget, men det behovet kan givetvis bli större eller mindre beroende på hur affären utvecklar sig. Behovet av konsulttjänster är oerhört dynamiskt och vi måste kunna växla i omfattning på ett effektivt sätt, säger Johan Forssander, vd för IBM Client Innovation Center.

– Vi har en lång och framgångsrik historia tillsammans med IBM och att vi nu får vara en del i deras fortsatta expansion är väldigt glädjande. IBM genomförde ett noggrant sökarbete innan valet föll på att expandera hos oss i Västra Hamnen. Nu ska vi tillsammans göra en jättesatsning och vem vet, den långsiktiga målsättningen kanske är ett eget IBM-hus i Västra Hamnen inom en inte alltför avlägsen framtid, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef hos Skandia Fastigheter i Malmö.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration