Efterlängtad mötesplats slår upp dörrarna

Intresset har varit konstant för Skanska Studio sedan det annonserades. Nu har mötesplatsen öppnat – och det med besked. – Vi har upplevt ett väldigt stort intresse för huset, säger Andreas Lundberg, konceptägare för Studio.

Skriven av Axel Ohlsson 2016-11-24 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Skanska Studio omfattar totalt 20 000 kvadratmeter.
Bild: Axel Ohlsson


Skanska Studio, det 14 våningar höga och 20 000 kvadratmeter stora huset som innefattar kontor, restauranger, butiker och hotell vid universitetsholmen i Västra Hamnen, har varit efterlängtat. Den 14 oktober var det äntligen dags för öppning. Då slog ­dörrarna upp till Story Hotel, mötes- och konferens­avdelningen Studio Meeting Point och två restauranger.

– Vi har upplevt stort intresse och hade uppskattningsvis 5 000 besökare under vårt öppna hus. Det är många som är intresserade och det är många som ser att man kan använda huset som den mötesplats det är, berättar Andreas Lundberg.

Har regelbunden dialog


I början av november fick dessutom de första kontorshyresgästerna tillträde till sina lokaler. Ytterligare en kontorsinflyttning sker i mitten av december och sedan fortsätter det löpande under de kommande månaderna.
Artikelbild

Andreas Lundberg.
Bild: Henrik Ekberg


– Vi har haft ett ganska konstant intresse och har regelbunden dialog med intressenter. Sedan går det upp och ner. Vi hade väldigt stort intresse innan sommaren, sedan planade det ut lite och nu har det tagit fart igen – så nu sker dialoger dagligen i olika former.

– Vi har lite olika erbjudanden och vi har en väldigt stark tillströmning från bolagen som är lite mindre där vi nu har öppnat upp för lite typer av företag som kanske inte har haft några riktigt bra erbjudande tidigare.

En viktig faktor är Studio Box. Där ett av de större kontorsplanen delats upp i 15 mindre enheter där man hyr sin egen arbetsyta men delar på mötesrum, kök och allmänna ytor.

– Man hyr en väldigt effektiv yta vilket gör att man kommer ner ganska mycket i kvadratmeter och kan hyra ut till företag som är mellan fem och 20 anställda. Det tillsammans med United Spaces har vi sett väldigt stor efterfrågan på för det öppnar upp för en ny typ av möjligheter. Något vi ser är väldigt uppskattat av många av de mindre aktörerna som helt plötsligt fått tillgång till den här typen av platser som man kanske inte haft innan, säger Andreas Lundberg.

Positiv feedback


I nuläget finns ungefär 30 procent kvar att hyra för­delat på små kontor, stora kontor och butiker. Huset är dock helt färdigställt beträffande dess beståndsdelar.

– Det som känns väldigt bra är att de beståndsdelarna i det vi pratar om – work, stay, play – finns på plats. Sedan ska det fyllas på med kontorsaktörer och butiker, men där finns inga delar kvar som behövs skapas utan allt finns på plats.
Artikelbild


Bild: Studio


Har det blivit som ni förväntade er?


– Ja, vi är väldigt nöjda. Sedan får framtiden utvisa om det blir som vi har tänkt oss. Det är fortfarande många hyresgäster som är på väg in. Men två-tre månader in på nästa år så tror jag man kan göra en riktig bedömning på om det har blivit som vi hoppas. Men allting tyder på att det är så.

– Vi har fått väldigt positiv feedback kring huset och vi upplever att vi har väldigt bra aktörer på plats. De som är där är väldigt duktiga på att skapa miljöer: Altitude Meetings, United Spaces, Story Hotel och restaurangerna. Den långsiktiga bedömningen blir på hur aktörerna klarar att ta emot besökare och skapa stämningen av mötesplatsen. Men jag tror att alla förutsättningar finns för att de ska lyckas.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration