Högt och lågt på Lokalmarknadsdagen

En amerikansk finländare som rörde om ordentligt i grytan, vd:n för Sveriges största fastighetsbolag i en djupintervju – och fastighets-Göteborgs bästa Legobyggare. På Lokalmarknadsdagen i Göteborg blandades stora och små fastighetsfrågor.

Skriven av Nicklas Tollesson 2016-07-01 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

För några månader sedan gjorde finländska Technopolis sitt första förvärv i Sverige, genom köpet av en kontorsfastighet i Gårda från Niam.

Bolagets vd Keith Silverang – amerikan som flyttade till Finland på 1980-talet – gav en öppenhjärtig och humoristisk intervju med moderatorn Carin Hjulström.

– Göteborgs fastighetsmarknad är mycket stabilare än Stockholms, som känns som en bubbla som kan spricka när som helst, sa Silverang, som även menade att hyreskontrakten kommer att försvinna i framtiden.

– Om 20 år finns inga hyreskontrakt kvar, hyresgästerna kommer inte att hyra en yta, utan tjänster och service.

Vasakronans vd Fredrik Wirdenius förvånas över att kontorshyrorna i Göteborg är så låga.

– I Stockholm stiger hyrorna mycket mer när det är stor brist på kontor, men här stiger de inte lika mycket. Jag tycker att hyresnivåerna, med den marknad som är i Göteborg nu, borde vara högre, sa Wirdenius.
Artikelbild

I pauserna minglade Göteborgs fastighetselit i Vinterträdgården på Clarion Hotel Post. Där träffade de också Lokalmarknadsdagens partnerföretag, bland andra Forsen Projekt som anordnade en Legotävling – den som snabbast kunde bygga ihop en Legofigur belönades med ett presentkort på 5 000 kronor på Liseberg.

Vinnare blev Gustaf Damberg, kommersiell förvaltare på Balder.

– Det känns helt underbart. Jag är småbarnsförälder så det blir en hel del Legobyggande där hemma, förklarade Damberg.

Och på Liseberg tycker du naturligtvis om att åka bergochdalbanan Balder?


– Ja, självklart. Var ska sleven vara om inte i grytan?


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration