Ny glassfabrik för Lejonet & Björnen

Den nya glassfabriken ska ligga i Högsbo och kommer att omfatta 2 000 kvadratmeter

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2016-12-23 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Lejonet & Björnen öppnar i november 2017.
Bild: Lejonet & Björnen


Lejonet & Björnen har tecknat ett 20-årigt avtal med Kungsleden för fabriken, som även kommer att innehålla showroom och kontor.

– Vi ser fram emot att kunna välkomna ett starkt och välrenommerat företag med tydlig förankring i Göteborg till vårt kluster i Högsbo, ­säger Patrick Bernvid, marknads­områdeschef på Kungsleden.

Den nya fabriken kommer att uppföras av Serneke.

– Det är roligt att få förtroendet att bygga denna anläggning. Entreprenaden kommer att bedrivas i nära samarbete med slutkunden Lejonet & Björnen och målsättningen är att skapa en produktionsanläggning som klarar deras framtida tillväxtmål, säger Niklas Olsén, arbetschef på Serneke.

– Efterfrågan på vår kvalitetsglass blir allt större. För att kunna effektivisera och öka produktionen behöver vi en ny fabrik. Det var självklart för oss att den skulle ligga i Göteborg och vi är mycket glada över att Serneke kommer bygga vår nya fabrik i Högsbo, säger Katarina Mild, vd för Lejonet & Björnen.

Den nya fabriken ska stå klar i november 2017.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration