Vill skapa nya poänger i Solna

En större och mer inbjudande entré, nya hyres­gäster – och ett helt nytt namn. Atlas­muren ska nu skapa Solnas nya kontors­fastighet, Solna Point. – Fastigheten ligger i ett läge där vi vill växa. Det är en lite bortglömd del av Solna, säger Atlas­murens vd Björn Andersson.

Skriven av Anthon Näsström 2016-12-18 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

I den första etappen ska entrén färdigställas och göras mer inbjudande.
Bild: Atlasmuren


Från morgonrusningen vid T-centralen i Stockholm, gå på den blåa linjen norrut och stig av efter tre stationer. Sju minuter, och vips, infinner sig lugnet. Stationen där det är dags att gå av heter Västra skogen.

Det är inte många människor, det känns som man har hamnat i just en skog. Det är svårt att förstå att du bara åkt en kort bit, strax innan Solna centrum, men alltså närmare Stockholms innerstad. Det är inte ödsligt – men lugnt.

Speciell arkitektur


– Arkitekturen är väldigt speciell och det är en unik fastighet med många möjligheter, inleder Björn Andersson med att säga när han tar emot Lokalnytt på Atlas­murens kontor i det som ska bli Solna Point.

Han fortsätter med att berätta om bakgrunden till deras etablering på Armégatan 40:

– I oktober 2014 köpte vi fastigheten av Vasakronan, och den ligger i ett läge där vi vill växa. Vi vill bli större i Solna/Sundbyberg. Det här är den andra fastigheten som vi har köpt sedan 2013, först ut var Linaberg.

Just Linaberg, på gränsen mellan Bromma och Sundbyberg, flyttade Atlasmuren från, för att visa på nyttan med att ha sina lokaler vid Solna Point vad gäller fastig­heten och dess läge.
Artikelbild

Inga Hillgren.
Bild: Anthon Näsström


Ska bli trevligare


Fastigheten, med nuvarande namnet Styckjunkaren 2, blev av med sin största hyresgäst Caverion, och då såg Atlasmuren sin chans att fräscha upp byggnaden.

– Det är dags att se över installationer och så vidare, de har nått sin livstid. Då satte vi oss ner och funderade på vad vi ville göra, och kom fram till att entrén behöver bli större, trevligare och mer inbjudande. Sedan jobbar vi oss upp i fastigheten och ser över övriga våningsplan. Det är en unik fastighet, säger han.

Ställer krav


Tanken är att få in tre lokalytor per plan, och i och med Caverions flytt är det ungefär 50 procent som kommer att vara vakant – totalt runt 3 500 kvadratmeter. Från 40 personer per plan kan det utökas till 80 personer.

– Men det ställer också krav, vi kommer behöva få in mer luft och tillföra fler toaletter bland annat, säger Björn Andersson.

Inga Hillgren, ansvarig för uthyrning på Atlasmuren, säger att läget är en stor fördel när det kommer till uthyrningen.

– Man sitter billigare än i de centrala delarna av Solna och Stockholm, och bilköerna är inte i alls på samma sätt här. Sedan är det bara några minuter från centralen med tunnel­banan.

Resultatet kommer bli 7 800 kvadratmeter moderna kontorslokaler med tillgång till balkong och tvåplanslösningar.
Artikelbild

Björn Andersson.
Bild: Anthon Näsström



I fastigheten sitter i dag L & T, Swedish Radio Supply och Byggmax, dessutom finns en restaurang på bottenplan. Förutom promenadavståndet till Solna centrum finns affärer, lunchställen och grönska i Pampasområdet.

Byggstart för etapp ett, när entrén ska färdigställas, blir till våren 2017. Sedan börjar uthyrningsarbetet.

– Det här är en lite bortglömd del av Solna. Men vi vill sätta Solna Point på kartan, kanske t-banestationen kan få ett nytt namn på sikt, vem vet? avslutar Björn Andersson.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration