"Lokaler och handel bör vara nära spårbunden trafik"

Fastpartner har till slut lyckats få sin vision uppfylld: Att göra Märsta centrum till en levande handelsplats. En del är redan på plats, men mer ska det bli. – Nu tar vi det stora greppet med handel, säger Fastpartners fastighetschef Svante Hedström.

Skriven av Anthon Näsström 2016-12-16 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Fastpartner ska göra Märsta centrum till Stockholms nya handelsplats – och 150 bostäder ska tillkomma.
Bild: Megaron Arkitekter och Fastpartner


Vilket tycker du är ert mest intressanta projekt för tillfället?


– Utvecklingen av Märsta centrum. Just nu håller vi på att färdigställa inflyttningen för Ica, som har tillträtt lokalerna och ska öppna där. Dessutom bygger vi för bland andra Lindex, och ett nytt parkeringshus. Nu bygger vi även för Intersport och H&M. Så det kommer vara ett intensivt halvår framöver.

– Sigtuna kommun, där Märsta ligger, är en växande kommun och ett av få ställen i Stockholm där det saknas handel. Vi har ägt Märsta centrum i flera år och inte kunnat bygga ut centrum, men nu har vi med kommunen tagit fram en plan för det. Bibliotek, konsthall och kulturskola har vi redan byggt och nu tar vi det stora greppet med handel.

– Totalt kommer det bli 150 lägenheter, 2 500 kvadratmeter kontor och cirka 8 000 kvadratmeter handel, som tillkommer utöver befintlig yta och pågående projekt.

Var har ni lediga lokaler i dag?


– I vissa enskilda fastigheter i Storstockholm där större hyresgäster har flyttat ut och där vi kommer konvertera eller bygga om. Dessutom har vi köpt vakanser av Castellum i norra Kista, där det finns en hel del ledigt.

Vilka områden är mest attraktiva i Stockholm för tillfället?


– I närförort, som Frihamnen och Solna. Där har vi flera lokaler som är väldigt efterfrågade.
Artikelbild

Svante Hedström.
Bild: Anthon Näsström


Vilken är er största hyresgäst?


– Vi har flera stora. Kommun och landsting i Stockholm är så klart stora, likaså Sandvik, Nasdaq OMX, BB Tools, LGT Logistics och Vallentuna kommun.

Vad jobbar ni med just nu?


– I Täby bygger vi 168 bostadsrätter just nu, med första inflyttning i december. Det är ett projekt som vi kör tillsammans med Besqab. Där har vi på egen mark en förskola, som vi kan bygga ut.

– Bostäder är något vi satsar på just nu, i Bromsten i Spånga bygger vi till exempel 720 lägenheter, och butiker som ska ligga i botten.

Hur viktigt är det med kommunikationsnära lägen?


– Väldigt viktigt. Fastpartner har flera förortscentrum; Rinkeby, Tensta, Hässelby, Bredäng, Älvsjö, Vallentuna och Märsta. Samtliga ligger nära stationerna. Lokaler och handel bör vara nära spårbunden trafik eller busskommunikationer. Det ser jag som en positiv trend, att fler åker kollektivt, cyklar eller går till jobbet. Det gör alla individer friskare och starkare när man kommer till jobbet.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration