Rooftop – Stockholms nya toppläge

Partnertext


På taket av det moderna kontorshuset Fleming7 byggs under 2017 två helt nya våningsplan. Här skapar Mengus en av Stockholms mest intressanta och exklusiva kontorsupplevelser - med en häpnadsväckande utsikt över huvudstaden.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2016-10-28 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post


Fleming7 på Östra Kungsholmen ligger med bara några minuters promenad från Centralstationen och Arlanda Express. Tunnelbana finns i kvarteret bredvid och busshållplats finns precis utanför huset.

- En stor fördel med Fleming7 är just att du går snabbare till Arlandabanan härifrån än från många hus i CBD och dessutom har du en lägre hyra. Läget är helt enkelt jättebra, säger Patrik Sundberg, uthyrare på CBRE, som sköter uthyrningen för Mengus.
Artikelbild

Patrik Sundberg.
Bild: CBRE


I det miljöklassade kontorshuset erbjuder Mengus ett ’All-inclusive’-koncept med bland annat garage, bemannad reception och ett modernt konferenscenter. I gatuplan på Fleming7 finns även den trendiga restaurangen Usine Ile Roi som erbjuder frukost, lunch, middag och take-away. I huset finns dessutom ett gym och en cykelparkering med dusch och omklädningsrum.

Just nu sker nästa steg i utvecklingen när Mengus under 2017 bygger till två helt nya våningsplan på taket av fastigheten – och skapar Rooftop. Här erbjuds öppna och flexibla planlösningar i två våningsplan som kombineras med väl tilltagen takhöjd och stora fönsterpartier. Mengus kan tänka sig en hyresgäst för båda våningsplanen, men ser även en möjlighet att ha en hyresgäst på varje plan.

- I Rooftop kommer det att finnas möjlighet till extremt bra täthet i de här lokalerna som har en otroligt utsikt över staden, säger Patrik Sundberg.

Totalt omfattar de två nya våningarna 1 462 kvadratmeter, med 795 kvadratmeter på plan sju och 667 kvadratmeter på plan åtta. På det undre planet byggs en 74 meter lång kungsterrass längs fasaden där man kan ha möten eller bara ta en paus med en 360 graders utsikt över staden. När det gäller utformningen av lokalerna kommer de framtida hyresgästerna att få ha en stor roll.
"Lokalerna har en otrolig utsikt över staden"
- Vi bygger stommen men de får fritt utforma lokalerna efter sina önskemål och behov, säger Patrik Sundberg.

De två nya planen byggs med den senaste tekniken, vilket möjliggör en effektiv planlösning. Det innebär också bland annat en ny entré, nytt trapphus, ny ventilation och nya hissar.

Byggnationen inleddes i mitten av oktober och de nya lokalerna beräknas stå klara under fjärde kvartalet 2017.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration