Stationsnära lägen fortsatt eftertraktade

Stationsnära områden är fortsatt attraktiva. Och för Vasakronan ligger ett särskilt område i fokus för tillfället. – Det är stort fokus på Öresundsregionens nya stadsdel Hyllie, berättar Anneli Dahl, uthyrningschef för Öresundsregionen på Vasakronan.

Skriven av Anthon Näsström 2016-12-15 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Vasakronans nya kontorsfastigheter i Hyllie Connect kommer att ha perfekt läge intill Hyllie station.
Bild: Vasakronan


Nära till resten av världen. Så lyder temat när Vasakronans projekt Hyllie Connect börjar ta form, precis vid Hyllie station. Det ska bli ett sju våningar högt och 12 000 kvadratmeter stort kontorsbygge som ska välkomna människan och som ska möta stadens vision om ett ­levande och mänskligt Hyllie.

– I dagsläget har vi inget färdigställt i Hyllie, Hyllie Connect kommer att ha sin placering precis vid tågstationen och med en fri sikt vid parken. Den har ett klockrent läge. Det händer mycket i Hyllie, ­säger Anneli Dahl.

Strategiskt läge


Många företag ser Hyllie som ett strategiskt bra etableringsläge med närhet till Kastrup, Köpenhamn och övriga regionen.

– Preliminärt ska inflyttning kunna ske vid årsskiftet 2018/2019, men vi måste få en viss uthyrningsgrad klar först, säger Anneli Dahl.
Artikelbild

Anneli Dahl.
Bild: Anthon Näsström


Hon upplever att man befinner sig i ett uthyrningsglapp i Hyllie.

– Många av de fastigheter som är färdigställda är fullt uthyrda och kommande projekt och nyproduktioner ligger längre fram i tiden. Så det är en utmaning att få tag i en lokal i Hyllie i dag.

Vasakronan har ytterligare planer för att ­utveckla kvarteret Priorn 5, som ligger granne med Pildamms­parken, Malmö Konsthall och Triangelns köpcentrum – där Vasakronan själv huserar med sitt Malmökontor. Planerad inflyttning för Priorn 5 är kring årsskiftet 2019/2020.

Vilka områden är mest attraktiva i regionen?


– Det är genomgående stationsnära lägen som du kan ta dig lätt till, exempelvis centralstationen, Triangeln och Hyllie. Vill man inte vara inne i centrum är bland annat närheten till ringlederna eftertraktat. I Lund är områdena kring Ideon och Brunnshög efterfrågade.

På Brunnshög har Vasakronan Mobile Heights Center som erbjuder lokaler för innovativa och utvecklingsinriktade företag.

Vilken är er största hyresgäst?


– Rättscentrum, där polisen sitter. Sony Mobile i Lund är även en av våra större hyresgäster.

– Triangeln är en av våra största fastigheter, dock med många olika hyresgäster såsom 130 butiker, ­hotell Scandic, kontor och bostäder.

Aktivitetsbaserat kontor


Vasakronan arbetar sedan ett och ett halvt år tillbaka med ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

– Det har väckt nyfikenhet hos många och under det senaste året har vi haft cirka 1 500 besökare som kommit för att titta på lokalerna och höra om vårt arbetssätt, säger Anneli Dahl.

– Det var inledningsvis en stor omställning att ­flytta från egna kontorsrum till aktivitetsbaserat ­kontor. Det har bara varit positiva tongångar från de som jobbar här, säger hon och berättar lite om deras aktivitetsbaserade kontor:

– För två år sedan var det nog inget företag i Öresundsregionen som hade aktivitetsbaserade kontor. Nu vet jag att bland andra Skanska och Midroc också har det och alla gör det på sitt eget vis. Det är alltid kul om vi kan inspirera andra med våra lokaler.

Vad utmärker er, jämfört med andra fastighetsbolag?


– Vasakronan har stort fokus på miljö- och hållbarhet, både Hyllie Connect och Priorn 5 kommer vara miljöklassade med Leed Platinum. Vi har långsiktigt ägande och förvaltande i fokus, och anser att personlig kontakt och service är oerhört viktigt.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration