Ljusa utsikter i Kista

Hög flexibilitet, takterrass, ljusa lokaler och en vakans i fastigheten om sju procent. Klöverns nybyggnation i Kista är nära målet. – Vi ser en stor utvecklingspotential i Kista både gällande kommersiella lokaler och bostäder, säger Louise Isgren, uthyrningschef Region Stockholm på Klövern.

Skriven av Anthon Näsström 2016-12-05 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Tele 2 flyttar in i sitt nya huvudkontor på Isafjord 8.
Bild: Klövern


Tele 2 tillträder inom kort sitt nya huvudkontor i den 26 000 kvadratmeter stora Isafjord 8 på Torshamnsgatan 17. När Lokalnytt träffar Louise Isgren på adressen visar hon upp de vakanta ytorna som finns kvar i fastigheten.

– Vi har en väldigt tät fönstersättning och en generös takhöjd, tillsammans skapar det ljusa och härliga lokaler, berättar Louise Isgren och fortsätter:

– De här lokalerna passar alla verksamheter. Hyresgäster kräver hög flexibilitet i sina lokaler idag och det erbjuder vi här, lokalerna är stomrena så hyresgästerna får skräddarsy sina lokaler.

I nuläget finns det 1 700 kvadratmeter lediga ytor att tillgå, sedan Klövern nyligen gjorde klart med ytterligare hyresgäster.

Respektive plan, tre och fyra, i den nio våningar höga byggnaden är 860 kvadratmeter och det kommer finnas möjlighet att dela av till cirka 400 kvadratmeter. Det är även möjligt att sammanbinda flera våningsplan med en interntrappa.
Artikelbild

Louise Isgren.
Bild: Anthon NäsströmKänsla av puls


Bygget av takterrassen är dessutom i slutfasen, det är bara ett fåtal fastigheter som är högre än Isafjord 8, så utsikten är slående.

En bit bort, på Kistagången 12, fortsätter utvecklingen av Time Building. Entrémiljön är modern och färgsprakande och ger en känsla av puls och består av en lounge, gemensam reception, restaurang, café, konferensutrymmen och kontors­hotell. Stockholm Norra Enheten inom Klövern kommer att flytta in i Time Building under hösten.

– Nu har vi ungefär 5 000 kvadratmeter ledigt i den fastigheten, säger Louise Isgren om den totalt 13 000 kvadratmeter stora fastigheten.

Även på Time Building är kontorslandskapet utformat för att erbjuda hyresgästerna hög flexibilitet.

– Klövern är den största hyresvärden i Kista och vi ser en stor utvecklingspotential i området.

Fastighetsbolaget jobbar intensivt med att utveckla såväl befintliga kommersiella fastigheter som med bostadsutveckling.

Värt besöka hemsidan


Ett utvecklingsprojekt som har Klöverns högsta fokus för tillfället är fastigheten som de kallar Kista Gate, där kommersiella lokaler kan erbjudas företag med 35 till 3 500 medarbetare.

Louise Isgren berättar att de har lagt mycket tid och energi på att skapa en interaktiv hemsida för Kista Gate och att de där testar ett nytt angreppssätt för att nå potentiella hyresgäster.

– Hemsidan är uppbyggd kring hur många medarbetare ett företag har istället för att redovisa antalet kvadratmeter per lokal. Hemsidan är väl värt ett besök, tipsar Louise Isgren.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration