Kontor med flygutsikt över Arlanda

NCC har fått i uppdrag av Swedavia att bygga Sky City Office One, ett 20 000 kvadratmeter stort och elva våningar högt kontorshus i direkt anslutning till terminal 4 och 5 på Arlanda flygplats.

Skriven av Anthon Näsström 2016-12-03 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Det nya kontorshuset placeras i närheten av terminal 4 och 5.
Bild: Swedavia


Sky City Office One ligger placerad mellan terminal 4 och 5 och kommer att utgöra själva kärnan i flygplatsstaden som växer fram kring Arlanda flygplats. Den elva våningar höga byggnaden får en energieffektiv utformning med god isolering, klimatstyrning och effektiv ventilation som ger en minimal energiförbrukning. Byggnaden ska certifieras enligt miljöklassificeringssystemet Breeam-Se på nivån Excellent.

– Den kontorssatsning vi nu gör stärker utvecklingsmöjligheterna för Stockholm Arlanda Airport. Dels kommer vi att kunna erbjuda tillväxtmöjligheter för partners till flygplatsen och dels skapas mycket attraktiva etableringsmöjligheter i anslutning till ett av Europas främsta tillväxtområden, säger Karl Wistrand, tillförordnad vd och koncernchef på Swedavia.

NCC och Swedavia driver projektet i samverkan, där man gemensamt utarbetat fastighetsprogrammet, systemhandlingar och riktpris.
Artikelbild


Bild: Swedavia– NCC har god erfarenhet av den här typen av samverkansprojekt som borgar för en mer innovativ och effektiv byggprocess och i slutändan en kvalitetsmässigt mycket bra produkt. Vi kommer att bygga en toppmodern kontorsbyggnad med hög energiprestanda, säger Henrik Lundin, affärschef för NCC Building Sweden.

Projektet som byggstartas under hösten beräknas pågå fram till sommaren 2018 då byggnaden ska stå klar för inflyttning.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration