Från potatismagasin till modernt kontor

En gång i tiden lade båtarna till vid den karakteristiska byggnaden i Nyhamnen. I dag inhyser Magasinet moderna kontorslokaler. – Nyhamnen är hetast i Malmö och i vår fastighet Magasinet har vi i dag 1 900 kvadratmeter vakanta kontorsytor, säger Lennart Jönsson, regionchef på Wihlborgs.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-11-18 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

I magasinet hanterades tidigare potatis och spannmål.
Bild: Wihlborgs


Magasinet vid Stockholmskajen i Nyhamnen rymmer totalt kontorsytor om 6 500 kvadratmeter. Häromåret renoverades de gamla lager- och förrådsytorna – där tidigare bland annat spannmål och potatis har hanterats – och ytterligare ett våningsplan byggdes så att huset totalt fick fem våningsplan. Endast fasaden och stommen behölls samt detaljer från tiden då båtarna seglade in till kajen för att lasta och lossa varor.

– Det är en unik profilbyggnad med de gamla kraftfulla pelarna inne i huset, där vi också bevarat andra tids­typiska detaljer, säger Lennart Jönsson.

Fantastisk havsutsikt


Efter renoveringen och tillbyggnaden 2012 flyttade LRF Media in i lokalerna på de båda översta planen. Förra året beslutades dock för en centralisering av media­företaget, vilket innebar att många av bolagets tjänster flyttades till huvudstaden. Detta betydde att LRF Media i Malmö tvingades lämna de nyrenoverade lokalerna i Magasinet.
Artikelbild

Lennart Jönsson.
Bild: Wihlborgs– Totalt är det 1 900 kvadratmeter på våning fyra och fem vakanta. De nyrenoverade lokalerna är rymliga, flexibla och från terrassen är det en fantastisk havsutsikt.

Bevarad själ


Fastigheten Magasinet på gamla Stockholmskajen är en av inre hamnens mest karakteristiska byggnader. Den speciella trapputformningen mot sjösidan ritades av arkitekten Tage Möller för att underlätta avlastningen från båtar upp till Magasinet. Där är det i dag terrasser. Mycket av byggnadens historia och själ har bevarats och skapat en unik arbetsmiljö där gammalt möter nytt. Utformningen av nya Magasinet stod Metro Arkitekter för. I dag sitter bland annat Arjo Huntleigh och Jayway Syd i huset.

Stort restaurangutbud


Magasinet ligger i det område som nu betraktas som hetast i Malmö och som startade med Jernhusens Glasvasen vid Centralstationen och nu fortsätter med Wihlborgs kontorshus Sirius precis bredvid.

– Läget är perfekt med Centralstationen och centrala Malmö på promenadavstånd. Här finns bra service och ett stort restaurangutbud. Det är enkelt att ta sig hit både för buss- eller tågpendlarna och för dem som kör bil finns det parkeringsmöjligheter i området och man kommer snabbt ut på vägnätet, säger Lennart Jönsson.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration