Vakanta kontorslokaler med utsikt över kanalen

Med tio minuter till Centralstationen och fem till Värnhemstorget är ­läget perfekt. Dessutom finns det nu cirka 2 750 kvadratmeter lediga ytor i Stena Fastigheter Malmös kontorshus på Östra Promenaden i Malmö. – Kunden har möjlighet att sätta sin egen prägel på dessa lokaler och skapa ett modernt kontor som passar verksamheten, säger Magnus ­Prochéus, fastighetschef på Stena Fastigheter Malmö.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-11-17 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Här på Östra Promenaden ligger Stena Fastigheter Malmö fastighet.
Bild: Stena Fastigheter Malmö


Kontorshuset på Östra Promenaden i Malmö stod klart 1960 och har varit i Stena Fastigheter Malmös ägo sedan 2001. Hyresgäster är i dag bland annat Heimstaden och Vedum. De lediga ytorna är fördelade på tre plan med cirka 800 kvadratmeter per plan. På entréplan finns även cirka 350 kvadratmeter lokalyta med egen entré för hyresgäster som vill exponera sig direkt mot gatan.

– Det går att hyra allt eller delar av lokalerna. Ytorna är effektiva oavsett om man vill sitta i en aktivitetsbaserad miljö, öppet landskap eller i kontorsrum. Tillsammans tar vi fram ett skräddarsytt lösningsförslag till kunden där vi iordningställer lokalerna till nystandard efter kundens önskemål med ny energieffektiv ventilation och belysning, säger Magnus Prochéus och fortsätter:

– På fasaden finns dessutom möjlighet att exponera sitt varumärke i form av en fasadskylt.

Någon speciell verksamhet som passar bra i huset?


– Denna fastighet passar utmärkt för alla typer av kontorsverksamhet som gärna vill sitta centralt. Lokalerna är ljusa och genomgående och har utsikt över kanalen som inringar Malmös citykärna. Omgivningen är levande och alltid i rörelse. Servicen i närområdet är bra med ett brett utbud av restauranger och flera shoppingcentrum finns inom gångavstånd. Längs med kanalen finns gott om parkeringsplatser och härliga promenadstråk, berättar Magnus Prochéus.

Heimstaden har varit fastigheten trogen i mer än tio år och har under denna tid expanderat i flera omgångar. Man har till och med valt att etablera sitt svenska huvudkontor i fastigheten. Heimstadens kontor var även förra året med i Lokalnytts tävling Sveriges snyggaste kontor.

– Under våren färdigställdes den sista etappen av en genomgripande upplyftning av dessa tre översta plan till modern kontorsstandard. Kunden har önskat cellkontor i denna lokal men eftersom det är flexibla ytor så är det även möjligt att göra både aktivitetsbaserade och öppna lösningar – allt utifrån kundens behov, ­säger Magnus Prochéus.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration