Så många betalar för Spotify

Musiktjänsten Spotify har idag över 100 miljoner användare - men hur många av dem är beredda att betala en slant för att kunna lyssna reklamfritt?

Skriven av Johanna Eineryd 2016-10-19 | Fritid

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Den svenska musikjätten Spotify, som är världens största i sitt slag, grundades av Daniel Ek i april 2008. Tjänsten har idag över 100 miljoner användare finns i 59 länder och har 1600 anställda.

Spotifys resa
Under de första åren fungerade Spotify som slags musikklubb där enbart särskilt inbjudna personer kunde ta del av musiktjänsten. Fyra år senare lanserades Spotify Open, vilket gjorde det möjligt för alla att lyssna på en viss mängd gratis musik per månad, med inslag av reklamavbrott. Därefter har Spotify lanserat olika typer av abonnemang och villkor för lyssnarna.

År 2008 omsatte bolaget 725 000 kronor och året därpå hade den siffran ökat till 90 miljoner kronor, med en vinst på 14 miljoner kronor. I mars 2011 meddelande Spotify att de hade en miljon betalande medlemmar och ett halvår senare hade den siffra stigit till 1,9 miljoner betalande medlemmar.
Artikelbild


Spotify idag
Idag erbjuds en gratistjänst, där reklam i både ljudform och banners förekommer, samt möjligheten att betala en månadsavgift på 99 kronor för att obegränsad och reklamfri lyssning.

I mars 2016 lät Spotify meddela att de har 30 miljoner betalande kunder. När den siffran, bara ett par månader senare, hade stigit till 40 miljoner betalande kunder twittrade grundaren Daniel Ek kommentaren: “40 is the new 30. Million".
Artikelbild


Källa:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Spotify
http://macworld.idg.se/2.1038/1.665422/sa-manga-betalar-for-att-lyssna-pa-spotify


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration