Här erbjuds lokaler i bostadsrättsform

På Kryptongatan i Mölndal erbjuder Industrifastighetsgruppen företagslokaler i bostadsrättsform. Här kan företag köpa eller hyra sina lokaler – och få utsikten över staden på köpet.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2016-11-08 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

I oktober var det dags för inflyttning.
Bild: Maria Olsson Äärlaht


Tillsammans med Industrifastighetsgruppen har Carl-Fredric Ryott ritat och skapat byggnaden. Till en början ägs de 5 000 kvadratmeter stora lokalerna av Industrifastighetsgruppen, men redan nu finns det möjlighet att köpa en andel och flytta in i oktober.

– Det effektiva är att man kan fokusera på sin kärnverksamhet utan att behöva oroa sig för exempelvis hyreshöjningar eller ägarbyten. Du har också värdet med dig om du skulle vilja sälja lokalen i framtiden, säger Carl-Fredric Ryott.

Framför allt riktar man sig till mindre företag och erbjuder 19 lokaler om mellan 100 och 600 kvadratmeter. Till varje basmodul, som består av en terrassvåning och en bottenvåning, finns tre parkeringsplatser och möjlighet att fritt inreda kontor och våtrum. Över­våningen utgörs av ett terrassplan som också kan nås med fordon. Det är även så pass högt i tak på botten­våningen och terrassvåningen att det går att skapa mer yta i ­samma lokal genom att dela upp med ett entresolplan.

Byggnationen startade i november förra året och under byggtiden har lokalerna gradvis bokats upp. I slutet av augusti när Lokalnytt besöker Åbro är 60 procent av lokalerna bokade och resterande 40 procent förs det diskussioner kring.
Artikelbild

Carl-Fredric Ryott.
Bild: Maria Olsson Äärlaht


Ett mikrolandskap


De företag som kommer att etablera sig på Kryptongatan innebär enligt Carl-Fredric Ryott en bra blandning. Det är bland annat ingenjörsföretag inom exempelvis solenergi och vattenkraft, reklamföretag och hantverk.

2014 genomfördes ett liknande projekt i Kungsbacka och man såg stora fördelar av det utbyte som det innebar.

– Det blir som ett mikrolandskap där man byter kunskap och tjänster, säger Carl-Fredric Ryott.

Under huset på Kryptongatan fann man vid sprängning mycket berg, och vid terrasseringen har man använt den sten som kom fram för att bygga upp husets karaktär.

– Lokalerna vid gaveln får också en enorm utsikt över Mölndal, då gårdsplan ligger på samma höjd som taken på de befintliga husen i området.

I föreningen finns möjlighet att både köpa och hyra, samt att genomföra hyrköp som innebär att du hyr först under exempelvis ett par år och sedan köper.

Carl-Fredric Ryott menar att det finns ett rikt företagsliv i Mölndal och gott om lokaler på upp mot 1 000 kvadratmeter, men färre i mindre storlekar – något som han därför är glad att kunna erbjuda.

– Jag har haft ett fint samarbete med Mölndals kommun under projektets gång, som också tycker att det är roligt att kunna tillmötesgå Mölndals småföretagare, säger han.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration