Fleming 7 får ett öppnare entréplan

Ett tidigare slutet entréplan har nu öppnats upp mot gatan och fått nytt liv. Kod Arkitekters gestaltning av bottenvåningen i kontorshuset Fleming 7 på Kungsholmen förskönar både fastigheten och gatumiljön.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-10-25 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Fleming 7 får en ny entré.
Bild: Mengus/Kod Arkitekter


I uppdraget från fastighetsägaren Mengus ingick att ta fram detaljplan med förslag på en takpåbyggnad i två våningar samt en uppdaterad bottenvåning. Förändringen av entréplanet färdigställdes runt årsskiftet.

– Ambitionen i projektet har varit att göra Fleminggatan till en förlängning av Kungsgatan, att skapa en öppen bottenvåning med publik karaktär som ger nytt liv till både byggnaden och stadsrummet, säger Åsa Kallstenius, chefsarkitekt på Kod Arkitekter.Genom förändringen av bottenvåningen har entrén fått en starkare karaktär, med ett skärmtak som ger nytt liv till gaturummet. Lobbyn bildar en välkomnande mötesplats för hela huset där besökare och hyresgäster får ett personligt bemötande i den centrala receptionen. Ett anslutande café bidrar också till att öppna upp mot gatan och skapa liv i kvarteret.

Hjälper till med allt


I fastigheten, där tidigare ÅF hade sitt kontor, sitter i dag bland annat ISF, Arbetslivsresurs och Envac. Det finns i dag vakanta ytor om drygt 600 kvadratmeter på våningsplan fem.

– Vi anpassar och utformar ytorna helt efter hyresgästerna, oavsett om man vill ha cellkontor, landskap eller aktivitetsbaserat, säger Hansi Danroth, senior partner på Mengus.

Unikt med fastigheten är den höga servicen. Den gemensamma receptionen hjälper till med allt från att parkera bilen i garaget till posthantering. I fastigheten finns gym och cykelparkering med tillhörande omklädningsrum och dusch. I oktober öppnar en restaurang som kommer att erbjuda såväl frukost, lunch som after work. För driften av restaurangen står Festivus och verksamheten kommer att bedrivas under varumärket Usine som även finns i Fatburen på Södermalm.

– Vi är glada över att Usine växer och väljer att förlägga sin andra enhet i City och just Fleming 7. Usine i Fatburen har redan på kort tid blivit ett vattenhål och när de nyligen tävlade mot deltagare från 20 länder i "design som gjort störst avtryck i det kulturella landskapet" arrangerat av The World Interiors News "Win Awards" i England kom Usine bland finalisterna med sin lokal på Södermalm, berättar Hansi Danroth.

Konferensanläggningen i Fleming 7 har renoverats och blivit tre gånger så stor. Fleming 7 Konferens & Möten drivs av Dataföreningen Kompetens.

– Denna höga servicenivå finns i kontorshus i bland annat Solna, men i City är det mindre vanligt. Det gör Fleming 7 lite unikt, säger Hansi Danroth.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration