"Vårt helhetsgrepp särskiljer oss från andra fastighetsbolag"

Wallenstam tar ett helhetsgrepp när det gäller stadsutveckling. Ett gott exempel är Umami Park i Hallonbergen. – Det blir ett område fullt av liv och med influenser från hela världen, säger Pierre Lundgren, utvecklings­ansvarig kommersiellt på Wallenstam.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-10-23 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Umami Park i Hallonbergen.
Bild: Wallenstam


På Wallenstams kontor på Birger Jarlsgatan i Stockholm arbetar 58 personer. Stockholm är Wallenstams andra stora marknad i landet efter Göteborg där huvudkontoret finns. Pierre Lundgren har arbetat på Wallenstam i 20 år, de senaste två åren som affärsutvecklingsansvarig för den kommersiella delen i huvudstaden.

– Jag trivs jättebra här. Det är en perfekt mix av högt i tak, framåtanda, flexibilitet, kreativitet, engagemang och att omgivningen består av kollegor med en stor kunskapsnivå som genomsyrar hela arbetsplatsen, som gör att man trivs så bra.

Stort fokus på nyproduktion


Wallenstam äger fastigheter i en rad olika områden i Stockholmsregionen, bland dem kan nämnas Kungsholmen, Nacka, Huddinge, Sundbyberg, Solna och Järfälla.

– Vi har ett stort fokus på nyproduktion av bostäder där vi tänker helhet i stadsutvecklingen och är noga med att skapa områden med rätt verksamheter i de kommersiella ytorna i bostadsfastigheterna. De kommersiella verksamheterna har en oerhört viktig roll för att skapa rätt helhetsupplevelse och miljö, säger Pierre Lundgren.

Fastighetsbeståndet i Stockholm består framförallt av bostadsfastigheter med kommersiella ytor i anslutning till bostäderna. Mixen mellan bostäderna och det kommersiella är viktig, poängterar Pierre Lundgren.

– Utbudet ska vara det bästa för hyresgästerna så att de bidrar till varandra på ett positivt sätt.

Hur skulle du beskriva er som hyresvärd?


– Vårt helhetsgrepp tror jag särskiljer oss från andra fastighetsbolag. Vi har ett nytänkande, är lyhörda mot kunden och har ett stort engagemang.
Artikelbild

Pierre Lundgren.
Bild: Wallenstam


Har ni något utvecklingsprojekt på gång?


– I Hallonbergen i Sundbyberg skapar vi den nya stadsdelen Umami Park som kommer att bli ett område fullt av liv och med influenser från hela världen. Vi har en väl genomarbetad vision, där trender och värderingar är centrala. Vi välkomnar många olika typer av verksamheter som restauranger/caféer med nytänkande koncept, aktiviteter/friskvård, butikshandel, livsmedel och pop up-verksamheter. I den här delen av Sundbyberg står kulturen och maten i centrum, vilket vi vill bevara och synliggöra ännu mer. Den här stadsdelen blir en naturlig mötesplats med många nya hem, spektakulär arkitektur, matupplevelser, aktiviteter, arbetsplatser och gröna ytor. Umami Park blir en samlingspunkt för många människor – och en möjlighet för många företag. Här är det nära till naturen och sam­tidigt bara tolv minuter till Stockholm.

Hur ser ni på framtiden i Stockholm?


– Vi vill fortsätta att bygga och skapa nya områden där människor kan bo, arbeta och trivas.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration