Konsultföretag till nya Kungspassagen

Konsultföretaget Bjerking har tecknat ett grönt hyresavtal om 3 000 kvadratmeter med Castellum i det nya projektet Kungspassagen på Kungsgatan.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2016-10-03 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Bjerking flyttar in på 3 000 kvadratmeter.
Bild: Sweco Arkitekter


Hyresavtalet avser de två översta våningsplanen i det sex våningar höga kontorshuset samt delar av plan fyra. Utöver det har Bjerking en option på ytterligare 400 kvadratmeter kontors­yta på plan fyra och dessutom tillkommer utrymmen för omklädningsrum, geotekniskt laboratorium, förråd och parkeringsplatser.

– Bjerking har vuxit från 260 till 340 medarbetare de senaste två åren och målet är att fortsätta växa. För att klara det behöver vi dels större kontorsytor men också ett attraktivt läge för att attrahera såväl nya som nuvarande medarbetare. Kungspassagen har allt vi kan önska oss i form av bra pendlarläge samt närhet till restauranger, service och shopping, säger Anders Wärefors, vd för Bjerking.

Kungspassagen uppförs av Castellum som ska bygga till 8 000 kvadratmeter på en befintlig fastighet.

– Läget på Kungspassagen är idealiskt. Närheten till resecentrum är viktig för många som inte vill vara för låsta till bilen och här har man nära till allt. När det gäller huset i sig arbetar vi på detaljnivå för att kunna erbjuda de modernaste och bästa kontorsytorna på marknaden, säger Theresa Söderlund, affärsutvecklare på Castellum.

Den planerade tillbyggnaden beräknas stå klar år 2018.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration