Vill fortsätta växa med en fastighet om året

Familjeföretaget Brorman Fastigheter ska vara bäst i Malmö vad gäller skötsel och service. Något som märks under hela året, enligt vd:n Martin Brorman. – Vi är alltid först med att skotta snö och det ligger aldrig några fimpar runt våra fastigheter, försäkrar han.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-09-25 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

På Roskildevägen 1 gör Brorman nu en hyresgästanpassning för Advenica.
Bild: Brorman


Brorman Fastigheter startade upp redan på 1930-talet av Martin Brormans farfars far Oscar Brorman. Till en början med inriktning på byggverksamhet.

– I dag producerar vi ingenting, men vi förvaltar faktiskt fortfarande fyra fastigheter i beståndet som ­Oscars son, alltså min farfar, har byggt. Dessa är belägna i centrum och i Slottstaden och består bland ­annat av Teaterhotellet på Fersens väg som var det sista ­huset som farfar byggde.

Läget viktigast


De senaste 17 åren har Martin Brorman ­varit vd för Brorman Fastigheter. På kontoret på Generalsgatan i Malmö jobbar totalt åtta personer, varav fem är fastighetsskötare. Brorman Fastigheters bestånd är koncentrerat till centrala och västra Malmö.

– Vår affärsstrategi är att finnas i bra och uppskattade områden. Och så har det alltid sett ut, läget är det absolut viktigaste för oss, säger Martin Brorman.

Totalt äger bolaget 23 fastigheter varav majoriteten, cirka 80 procent, är kommersiella och resterande består av bostäder. Totalt äger bolaget 250 lägenheter. Några stora hyresgäster är Unionen på Axel Danielssons väg, Akea på Strömgatan, Bellevue Gymnasium på Stadiongatan och Nordic Drugs på Geijersgatan.

Hur skulle du beskriva er som hyresvärd?


– Vi har en liten förvaltning och därför kan vi också ge våra hyresgäster en personlig kontakt. Vi har aldrig några telefonköer, man kommer i kontakt med oss väldigt lätt. Vi ska vara bäst på fastighetsskötsel och hyresgästservice i Malmö. Och det är vi också, det är till exempel alltid vi som skottar snön på trottoarerna först. Du hittar heller aldrig något ogräs eller några fimpar runt våra fastigheter.

Vilken tror du är er mest kända fastighet?


– Vi har många gamla fastigheter, men när det gäller det kommersiella beståndet så tror jag att det är det så kallade Cardo-huset på Roskildevägen 1. Det byggdes 1987 och fick då Stadsarkitektspriset.
Artikelbild

Martin Brorman.
Bild: Brorman


Har ni något utvecklingsprojekt på gång?


– Vi håller just nu på och byter kyl- och ventilationssystem i fastigheten på Stora Nygatan 59 för att öka hyresgästernas komfort och trivsel. Sen renoverar vi ett gammalt 20-talshus på Regementsgatan. Vi gör även en stor hyresgästanpassning för ett företag som heter ­Advenica som flyttar in i 1 100 kvadratmeter på Roskilde­vägen 1.

Vilken är er största lediga lokal?


– Vi har en ledig lokal kvar på Roskildevägen om 1 000 kvadratmeter. Sen har vi även fler mindre ytor i ett ­antal utvecklingsprojekt.

Vilken är er framtidsvision i Malmö?


– Strategin är att fortsätta växa i den takt som vi har gjort de senaste 15 åren. Det vill säga med en fastighet om året, och jobba och förädla dem. Och det handlar enbart om de centrala delarna av Malmö.Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration