Stendörren tror på Södertörn – bygger i Haninge

Den planerade storhamnen Norvik kommer att ge Södertörns­kommunerna en rejäl skjuts framåt – ett tillfälle Sten­dörren inte tänker missa. – Vi planerar nu för vårt första projekt i Haninge, säger uthyrningschef Maria Mastej.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-09-18 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Haninge växer stadigt och Stendörren är inte sena att hänga på tåget.
Bild: Stendörren


Haninge växer stadigt; den nya stadskärnan Haningeterrassen innebär att stadskärnan växer med hundratals bostäder, sjukhus, bussterminal, nöje och kommersiella lokaler. Den nya stadsdelen Vega kommer att betyda ytterligare 10 000 nya invånare i kommunen och nya Albyberg Företagspark lockar till sig mängder av företagsetableringar. Lägg därtill hamnen Norvik i Nynäshamn som nyligen fick klartecken att börja byggas. Runt årsskiftet 2019–2020 räknar man med att de första fartygen kan anlöpa hamnen. Det innebär bland annat att containertrafiken, som har ökat mycket den senaste tiden, kommer att flyttas från Värtan till Nynäshamn.

– Det händer mycket i kommunen som gör det intressant att satsa här. Inte minst vad gäller hamnen och detta kommer att ge synergieffekter i form av bland annat hamnrelaterade supportverksamheter, ­säger Maria Mastej.

Stendörren äger tre fastig­heter om totalt 60 000 kvadratmeter vid Nynäsvägen i Västerhaninge. På två av dem, som ligger bredvid varandra, planerar man en byggnad för lager, logistik eller produktion. Byggrätterna möjliggör en byggnad om 22 000 kvadratmeter. Uthyrningsarbetet, som sker tillsammans med JLL, pågår sedan i våras och det finns en del intressenter.

– Tanken är att hitta en eller flera hyresgäster. Vi skräddarsyr lokalerna helt efter verksamheterna. De vi för diskussioner med letar efter allt från enklare lager till mer avancerade produktionsytor, berättar Maria Mastej och fortsätter:
Artikelbild

Maria Mastej på Stendörren.
Bild: Henrik Ekberg– Många av dessa har ambitionen att växa ytterligare så ett scenario som inte är otänkbart är att vi hyr ut till en hyresgäst som får option på att bygga ut i takt med att de expanderar.

Samma vision som kommunen


Byggrätterna ligger i närheten av Fors trafikplats, i korsningen mellan väg 73 och Gamla Nynäsvägen. I dagsläget finns inga etablerade verksamheter i området, men projektering pågår för såväl bostäder, kontorshus och andra verksamheter. För Stendörren är projektet det första i Haninge, men troligtvis inte det sista.

– Läget är helt klart intressant och vi har en bra dialog med kommunen som har samma visioner och målsättningar. Och det är något som underlättar mycket när man jobbar i en kommun.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration