En ny stadsdel växer fram i Bulltofta

Förra året revs det gamla tryckeriet i Bulltofta. Nu växer Bulltofta Friluftsstad fram – Malmös nya stadsdel som bland annat omfattar 500 bostäder, förskola och servicebutiker. – Och med Malmös största rekreationsområde precis bredvid, tillägger Anders Koch, affärschef på Midroc Property Development som står bakom satsningen i Bulltofta.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-09-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Midrocs Bulltofta Friluftsstad blir Malmös nya stadsdel. Stadsdelen omfattar bland annat 500 bostäder, förskola och servicebutiker.
Bild: Midroc


År 2003 köpte Midroc tomten vid Sallerups­vägen, som tidigare bland annat har varit ­hemvist för Hemmets Journals tryckeriverksamhet. Sedan förvärvet har mycket hänt i området och fler byggaktörer har involverats. Coop Extra, Burger King och Swedbanks Fastighetsbyrå finns sedan några år tillbaka etablerade längs Ahrenbergsgatan, HSB och MKB har byggt bostäder i de östra delarna och Midrocs senaste bostadsprojekt, Brf Friluftaren, står klart och samtliga 23 lägenheter är sålda och tillträdda.

– Just nu pågår försäljning av nästa projekt som är Brf Skogsdungen och som rymmer 86 lägenheter i tre punkthus. Byggnationen av dessa har redan påbörjats, berättar Anders Koch.
Totalt rör det sig om drygt 500 bostäder

500 bostäder


Midroc kommer de närmaste åren att bygga ett antal flerbostadshus med såväl bostads- som hyresrätter i den nya stadsdelen. Totalt rör det sig om drygt 500 bostäder, detta inkluderar även radhus som Bo Klok – Ikeas och Skanskas gemensamma projekt – står bakom. Bredvid radhusen, mitt i bostadsområdet, kommer även Malmö stad att bygga en förskola med fyra avdelningar. Ett P-hus planeras också med plats för cirka 350 bilar.

– För radhuset är det byggstart våren 2017 men vad gäller förskolan är det inte klarlagt i dagsläget. Men med tanke på behovet av förskoleplatser i Malmö så bör det ske ganska snart, säger Anders Koch.

Förstärkt service


Bulltofta Friluftsstad kommer även att förses med flera servicebutiker. I de båda kvarteren som byggs mitt emot Coop-huset kommer det att bli butiker i bottenvåningarna. Kvarteret närmast parken kommer också att fyllas med bostäder, medan det andra, Centrumhuset, kommer att rymma bostäder och gruppboende.
Artikelbild

Anders Koch.
Bild: Midroc


– Vi för diskussioner med Malmö stad angående Centrumhuset. Först var det tänkt att det bland annat skulle bli kontorsytor i huset, men nu lutar det åt gruppboende och vanliga lägenheter längst upp i huset, säger Anders Koch och fortsätter:

– Butikerna i entréplanen kommer att förstärka servicen i hela området. Det blir frisörverksamhet, blomsterhandel och så vidare. Jag tror att många kommer att lockas av den service som stadsdelen får.

Bulltofta Friluftsstad är beläget 13 minuter från centrala Malmö. Det finns utmärkta cykelvägar som leder in till de centrala delarna och för bilpendlarna slingrar sig Ringvägen precis utanför. Men framför allt är den nya stadsdelen en grön oas för det hälsosamma levernet. Bulltofta rekreationsområde är lika stort som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken tillsammans. I parken finns dammar, motionscenter, utegym, fotbollsplan, tennisplan, bangolf och så vidare.

– Bulltofta Friluftsstad beräknas vara helt färdigställt under år 2020 och kommer då att vara ett av de mest attraktiva bostads- och rekreationsområdena i östra Malmö, säger Anders Koch.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration