Solna Port - kontorsfastighet med fullservice

En konferens- och eventanläggning, ny restaurang och en hel del annan service för hyresgästerna. Solna Port går en ny vår till mötes.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-08-18 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Restaurang P drivs av Strix Lunch och Catering som även står bakom Restaurang S på Röntgenvägen i Solna.
Bild: Henrik Ekberg


Hösten 2015 köpte Areim Solna Port, men mycket har hänt sedan Areim tog över ägandet. När Lokalnytt besöker Solna Port och den relativt nyöppnade Restaurang P på entréplan är det lunchtid och hektiskt för personalen. Trots tiden på dygnet så är känslan ändå mer av en kvällsrestaurang. Förutom den vanliga restaurangen finns det en köks- och deliavdelning med namnet Satellit som erbjuder frukost, take-away och fika. I en avskärmad och lite mer påkostad del finns även möjligheten att boka bord för affärslunch. Restaurang P drivs av Strix Lunch och Catering som även står bakom Restaurang S på Röntgenvägen i Solna. Lite längre bort i det stora entréplanet finns en reception som tillhandahåller de flesta tjänster som hyresgästerna kan tänkas efterfråga.
Artikelbild

Andreas Hagen, Asset Manager på Areim.
Bild: Henrik Ekberg– I receptionen sköts allt från posthantering och besöksmottagning till att man erbjuder tjänster från ett concierge-program, berättar Andreas Hagen, Asset Manager på Areim.

På samma plan har även en konferens- och eventanläggning byggts med bland annat flera mötesrum och ett auditorium med plats för upp till 150 personer. På våningen under har det tidigare gymmet rustats upp och försetts med nya maskiner och träningsredskap. I anslutning till gymmet finns en fullskalig idrottshall.

– Vi jobbar alltid nära våra hyresgäster och är lyhörda för deras behov och önskemål så långt det är möjligt, poängterar Andreas Hagen.

Perfekta lokaler


Bland hyresgästerna kan nämnas Oracle som flyttade sitt huvudkontor i höstas från Kista till Solna Port. Mjukvaruföretaget hyr 4 000 kvadratmeter och är därmed den största hyresgästen. Förra året flyttade även förlaget Liber till Solna Port och, enligt vd Jerker Nilsson, valde man Frösunda bland annat för servicen.
Artikelbild

Den nya receptionen erbjuder tjänster från ett concierge-program.
Bild: Henrik Ekberg


– Vi valde Solna Port därför att vi där hittade perfekta lokaler för att skapa en modern arbetsplats. Dessutom är läget och de tjänster som fastigheten erbjuder i form av reception, restaurang, gym och konferenscenter viktiga för oss, menar han.

Areims satsningar i Solna Port och den dragningskraft som Solna i dag har med bland annat närbelägna Arenastaden som stadigt växer med nya kontorshus kring Friends Arena och Mall of Scandinavia gör Solna Port till en attraktiv kontorsfastighet.

– Vi för diskussioner med flera tilltänkta hyresgäster och märker att intresset är stort, säger Andreas Hagen.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration