Hötorgsterrassen öppnar upp i sommar

Vasakronan upprepar förra årets succé och öppnar Hötorgsterrassen i sommar igen. I slutet av april, under Kulturnatt Stockholm, var det smygöppning. t

Skriven av Henrik Ekberg 2016-08-14 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Vasakronans Hötorgsterrass är öppet för allmänheten även i sommar.
Bild: Vasakronan


Hötorgsterrassen kommer att vara öppen från mitten av maj och in i september så länge vädret tillåter.

– Den Hötorgsterrass som möter besökarna i år är en utvecklad variant av fjolårets, säger Anna Nordin, affärsområdeschef för Stockholm City på Vasakronan. Då hade vi ett antal mataktörer på plats. Vi vet också att medborgarna bland annat efterfrågar fler marknader, ett mer levande kvällsliv och mer kultur i staden. Det har vi tagit fasta på och därför har vi i år utökat platsen med två eventcontainers. Där kommer det att vara uppträdanden, utställningar och andra spännande verksamheter. Grön oas


Hötorgsterrassen stängdes för allmänheten för drygt 40 år sedan. Med enkla medel omvandlas den, för andra året i rad, till en grön och avkopplande oas, en trappa upp från pulsen på Sveavägen och Hötorget. 


Artikelbild

Anna Nordin.
Bild: Vasakronan


– På sikt hoppas vi att terrassen ska kunna bli en oas i city som fungerar året om. Platsen har stor potential som vi gärna vill utveckla vidare. Nu hoppas vi att riktigt många Stockholmare och besökare hittar upp till vår fantastiska Hötorgsterrass och kan njuta av allt det som erbjuds där under den kommande sommarperioden, säger Anna Nordin. Helt nytt penthouse


Ungefär samtidigt som Hötorgsterrassen visades upp i april öppnades ett helt nytt penthouse högst upp i den mittersta Hötorgsskrapan. Här finns nu två våningar som är dedikerade för coworking. Bakom satsningen står Summit.

– Äntligen! Jag har längtat efter att få ta hissen rätt upp i vårt nya Penthouse och se våra medlemmar sprida ut sig i de olika miljöerna. Vi vill kunna erbjuda möjligheten att arbeta närsomhelst, hursomhelst och varsomhelst, men kan nu också lägga till hur högt som helst, säger Patrik Åström, vd och ägare av Summit.

Platsen lockar entreprenörer, etablerade liksom mindre etablerade företag som ofta har svårt att hitta kontorslösningar i rätt skala där det samtidigt är möjligt att växa. Dessutom erbjuder platsen mervärden i form av nätverk, samarbetsmöjligheter och inspiration i form av samarbeten med mat- och dryckesföretag samt trendspanare. Summit har i dag nio mötes- och arbetsplatser runt i Stockholm.

– Företaget kan ha sitt huvudkontor på en helt annan plats i Sverige eller Europa medan flera möten bokas upp i Stockholm – för att slippa känna sig utestängd använder man sig då istället av touch down-kontor där man har bättre förutsättningar att förbereda sig och känna sig mer hemma än i exempelvis en hotellobby, säger Fredrik Backsell, General Manager på nya Summit Hitech – Penthouse.Bästa hänget


För medlemmarna blir det också möjligt att smita ut till Hötorgsterrassen.


– Hötorgsterrassen kommer att leva som aldrig förr och det är mängder av bra aktörer som kommer skapa ett av Stockholms bästa häng nu under sommaren. Att kunna inspirera våra medlemmar och mötesgäster genom att ta dem från vår bar högst uppe hos oss till att visa dom ut bland foodtrucks, containrar och nattmarknader känns som ett otroligt bra komplement till vår produkt, säger Martin Tallvid, chief difference officer på Summit.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration