Anrikt kontorshotell blomstrar i Bromma

Bromma Kontorshotell startade upp redan 1992 och har alltid varit familjeägt. Sen september driver paret Stefan Aase och Olivera ­Lajic kontorshotellet som sägs vara Stockholms första och största.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-08-12 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Enligt vad Stefan Aase har hört så var Bromma Kontorshotell Stockholmsförsta och även största kontorshotell.
Bild: Henrik Ekberg


Stefan Aase tar emot Lokalnytt i den nyligen uppfräschade receptionen. Bromma Kontorshotell ligger på Ekbacksvägen 28 i Bromma. Profi äger fastigheten och paret Aase-Lajic hyr de 2 000 kvadratmeterna som ryms i de fem våningsplanen. Här sitter ett 50-tal företag inom olika verksamheter. Här finns teknikföretag och redovisningskonsulter, något företag jobbar inom byggbranschen, ett annan med akustik. Storlekarna på företagen varierar också; allt från en anställd upp till åtta. Men framför allt sitter företagen här länge.

– Vi har kunder som har suttit här i tolv år, vilket får betraktas som ganska länge för ett före­tagshotell. Men så anpassar vi också lokalerna efter hand. Är det någon som behöver större yta så bygger vi om. Vi är nog ett av få kontors­hotell som gör det, säger Stefan Aase.

Vi knallar upp på andra våningsplan där det största köket finns och där det varje vecka serveras gemensam torsdagsfika. Tre konferensrum finns att nyttja för hyresgästerna som också har tillgång till fullservicen i form av bland annat posthantering, telefonväxel och besöksmottagning. Kontorsutrymmena är traditionella och mellan 10–42 kvadratmeter stora. Alla våningsplan har pentryn och kaffemaskin med fairtrade-kaffe. Beläggningsgraden är hög.
Artikelbild

Stefan Aase och Olivera Lajic.
Bild: Henrik Ekberg


– Jag tror att hyresgästerna tycker att de får ­valuta för pengarna här. Vi har en viss vakansgrad, men den ytan finns mest för att kunna tillgodose hyresgästernas behov av att växa. Vill de växa så ska de kunna göra det, menar Stefan Aase.

Unik lösning


I området kring Ulvsunda industriområde finns det gott om kontorshotell, men det tror Stefan Aase bara lockar fler företag till området. De förra ägarna renoverade lokalerna för ett par år sedan, vilket bland annat innefattade receptionen. Unikt för Bromma Kontorshotell är också att man som hyresgäst kan hyra lagerutrymmen om 9–150 kvadratmeter på andra sidan gatan.

– Det är många som nyttjar det. Vissa köper in produkter och behöver förvara dem någonstans. Det är gratis att parkera längs gatan, men vill man försäkra sig om en P-plats så går även det att hyra, säger Olivera Lajic.

Men hur var det nu med Stockholms första och största kontorshotell?


– Vi har fått det berättat för oss att detta är eller var det största och första kontorshotellet. Och jag tror nog att det kan stämma, säger Stefan Aase.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration