Instrumentfabriken lyser upp igen

Stora delar av Instrumentfabriken i Bromma är renoverade och inflyttade, men än återstår några vakanta ytor. – Vi har cirka 3 000 kvadratmeter kvar att hyra ut, säger Fredrik Johansson, uthyrare på Svenska Hus som äger fastigheten i Ulvsunda Industriområde.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-08-11 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Inredningsföretaget Victrix hyr 1 600 kvadratmeter lokalyta i Instrumentfabriken.
Bild: Henrik Ekberg


Den tidigare gulaktiga fasadnyansen glänser nu vit sedan Svenska Hus renoverat LM Ericssons gamla fabriksbyggnad på Ranhammarsvägen 20. Nya värme- och ventilationssystem har dragits in, trapphusen och entrépartierna har byggts om och kontorsytorna har rustats upp allt eftersom de nya hyresgästerna har flyttat in.

– Vi har ändå valt att behålla den karakteristiska fabrikskänslan i hela byggnaden, säger Fredrik Johansson.

Totalt rymmer huset 15 000 kvadratmeter lokalyta, varav 12 000 kvadratmeter är uthyrda. Knallar man in på innergården från Ranhammarsvägen så är det på den vänstra sidan som de största vakanta lokalytorna finns.

– Där har vi bland annat en ledig lokal om 1 500 kvadratmeter. Markplan är redan uthyrd, men lyckas vi fylla resterande ytor där så skulle det bli ett lyft för hela den sidan, säger Fredrik Johansson.

Eget gym


I Instrumentfabriken sitter bland annat inredningsföretaget Victrix som hyr drygt 1 600 kvadratmeter för kontor och showroom. En annan hyresgäst är Skin Concept som också hyr omkring 1 800 kvadratmeter, några ytterligare är Megacon, NSP och Ilve. Sedan årsskiftet har kvarteret också fått ett eget gym. Det är För dig, som tidigare riktade in sig mot personlig träning, men som nu öppnar upp gymmet för allmänheten. Fredrik Johansson berättare att det har blivit ett bättre drag kring uthyrningsarbetet sedan Tvärbanan stod klar för ett par år sedan.
Artikelbild

Fredrik Johansson är uthyrare på Svenska Hus.
Bild: Henrik Ekberg– Det har det absolut, säger han och visar genvägen genom fastigheten till Tvärbanans närmaste hållplats, en kort promenad bort.

– Och här bredvid är det nu klart att Bromma Blocks utökar ytterligare vilket givetvis gör området ännu populärare. Det faktum att många bostäder planeras i området betyder också mycket för området, fortsätter han.

Från vaktkur till take away


Den lilla bruna vaktkuren vid infarten till Instrumentfabriken, som förr i tiden användes för att registrera in och utgående trafik, kommer framöver att fyllas upp med restaurangverksamhet.

– Vi tänker oss någon form av take away, det saknas i området. Men vi vill inte göra för mycket åverkan på byggnadens yttre, industrikänslan ska finnas kvar, poängterar Fredrik Johansson.

Ny stenbeläggning


Den inre delen av innergården har nyligen höjts upp och fått en ny stenbeläggning. Den främre delen av innergården står på tur att tas om hand. För Svenska Hus, som satt i lokalerna tidigare men som ganska nyligen flyttade till den nyrenoverade grannfastigheten Motståndet, kan det bli aktuellt att återvända.

– Vi funderar på att flytta vårt regionkontor till Instrumentfabriken igen eftersom vi har en intressent för våra ytor i Motståndet. Men det har vi inget emot alls och vi anpassar oss gärna efter hyresgäster


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration