"Det är ett pampigt hus"

När den tidigare hyresgästen lämnade Positronen såg Vätters­näs Förvaltning ett tillfälle att omvandla fastig­heten till något helt nytt. – Vi går från ett gammaldags säljkontor till moderna och öppna kontorsytor som kommer att anpassas efter hyresgästernas önskemål, säger Kenneth Christensen, vd för Optimal, som har fått uppdraget att uppdatera fastigheten.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2016-06-26 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

En tanke är att tillföra exempelvis en restaurang i gatuplan för att förhöja värdet på fastigheten för de som verkar där.
Bild: BAU Arkitekter


Positronen hade tidigare en stor, dominerande hyresgäst som valde att flytta till nya lokaler vid årsskiftet. Optimal inledde sitt arbete med projektet sent i höstas och har arbetat med det sedan dess.

– Samarbetet med Vättersnäs har fungerat kanonbra och det känns som ett bra tillfälle att modernisera fastig­heten för att på nytt sätta Positronen på kartan, säger Kenneth Christensen.

Optimal har sedan de fick uppdraget kartlagt kontors­marknaden i Jönköping för att undersöka hur efterfrågan ser ut för att på bästa sätt kunna möta marknadens behov.

– Nu för tiden räcker det inte att hyra ut rena kvadratmeter, utan hyresgästerna vill ha mer. De vill att firmans idé ska konceptualiseras i kontoret, för man tycker att där man sitter tillför något till ens varu­märke, säger Kenneth Christensen.

Del i varumärket


Han berättar att det som efterfrågas är kontors­ytor som ligger mellan 250 och 500 kvadratmeter. Man vill även att de ska vara moderna och flexibla, så att de kan anpassas efter hyresgästens önskemål och ­varierande behov, och även tillåta hyresgästen att växa. Han ­menar att många inte längre satsar på att behöva betala så lite som möjligt, utan ser kontoret och hur de möter sina kunder som en viktig del i varumärket.
Artikelbild

Kenneth Christensen, vd för Optimal.
Bild: Optimal


– Vi vill skapa en kontorsprodukt som möter det som efterfrågas i Jönköping och Huskvarna. Vi går från ett gammaldags säljkontor till moderna och öppna kontorsytor, säger han.

Den totala uthyrningsbara ytan i Positronen är nästan 12 000 kvadratmeter. Vid omvandlingen vill man få in flera nya hyresgäster i stället för en stor. Just nu arbetar Optimal med det sista av planeringen för projektet. En viktig del i omvandlingen är att skapa ett hus som står på egna ben.

– Fastigheten har ett makalöst läge ovanför Vättern där man kan blicka ut över sjön. Det är ett pampigt hus som nästan ser ut som ett slott där uppe på kullen, säger Kenneth Christensen.

"Absolut bästa"


Under våren kommer Optimal att fortsätta marknadsföra projektet, och det förs även diskussioner med intressenter. Kenneth Christensen tror att huset är fyllt innan året är slut.

– När det gäller läge och tillgänglighet är det här det absolut bästa som Huskvarna har att erbjuda. Det är också ett visuellt läge, man både ser långt och syns på långt håll, säger Kenneth Christensen.

Om man ser till byggnadens utsida kommer det inte att ske några drastiska förändringar.

– Det är en ståtlig kåk som det är, men såklart ­kommer det att putsas och snyggas till lite. Naturligtvis kommer skyltprogrammet att ändras eftersom det kommer in flera nya hyresgäster, säger Kenneth Christen­sen.

Höja värdet


Han öppnar även för att eventuellt tillföra någon ­annan typ av verksamhet i gatuplan, som exempelvis en restaurang, då en bättre fungerande närservice ­skulle förhöja värdet på fastigheten för de som verkar där.

Det planeras mycket nybyggnation av bostäder i närområdet och kommer att tillföras bostäder i nära anslutning till fastigheten. Kenneth Christensen tror att det kommer att skapas en bra mix.

– Jag tror att uttrycket här om fem år kommer att ha förändrats avsevärt. Det kommer att finnas både dags- och kvällsliv på området, det blir inte bara ett kontorsområde, säger han.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration