Upprustade Hansa tar tillbaka handeln till city

Redan 1963 öppnade NK i nuvarande Hansas lokaler på Stora Nygatan i centrala Malmö. Nu skrivs nästa kapitel för gallerian som kommer att bidra till att centrala Malmö återfår sin köpkraft.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-06-15 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

En bro förbinder de båda fastigheterna som sedan 2003 går under namnet Hansa och som nu byggs om och får nya hyresgäster.
Bild: Henrik Ekberg


I oktober 2014 köpte Areim Hansa av Briggen. Hansa omfattar två fastigheter om drygt 40 000 kvadrat­meter – bestående av butikslokaler, kontor, bostäder och garage – på båda sidor om Malmborgsgatan. Redan till hösten invigs den första etappen som omfattar det nedre planet av tidigare Hansacompagniet. Ankar­hyres­gäster blir Systembolaget och Ica Supermarket som just nu utvecklar och utökar sina lokaler. Ica Supermarket kommer att öppna en butik om 2 000 kvadratmeter lokalyta som får en saluhallskänsla. Systembolagets nya butik om cirka 1 400 kvadratmeter kommer även fortsättningsvis att innehålla en vinkällardel för det mest exklusiva sortimentet.

– Till detta kommer det även finnas apotek, blombutik och restauranger, säger Jens Halvarsson på Hea Property Partner, som på Areims uppdrag ansvarar för utveckling, uthyrning och förvaltning av Hansa.

Invigning till hösten


– Tänkt invigning av det nedre planet är hösten 2016. ­Parallellt bygger vi även om den gamla Citygallerian med ny inre struktur och helt nya butiker som Cos, & Other stories, Monki, Weekday, Boomerang och Odd Molly.
Artikelbild

Jens Halvarsson på Hea Property Partner.
Bild: Henrik Ekberg


Samtidigt med den inre omdaningen byggs en helt ny huvudentré från Stora Nygatan och nya butiks­entréer från Stadt Hamburgsgatan. Beräknad öppning av denna planeras också till hösten.

Kända varumärkesbutiker


Den andra etappen omfattar resterande del av tidigare Hansacompagniet som ska omdanas till ett varuhus med kosmetik, accessoarer, skor, restauranger på entré­planet samt till ett rent modeplan på övre plan. Modeplanet kommer att få en mix av kända varumärkesbutiker som bland annat Gant, Whyred och Lexington och multibrand-butiker med stort fokus på mode.

– Huset kommer att vara öppet under hela ombyggnadstiden och ska byggas om i etapper. Samtidigt med den inre ombyggnationen kommer även hela fasaden på huset att bytas. Beräknad invigning av hela projektet kommer att ske till hösten 2017, säger Jens Halvarsson, som är övertygad om att satsningen blir betydelsefull för hela centrala Malmö.

– Nya Hansa kommer att bidra till en stärkt cityhandel och skapa en mötesplats för mode, mat och dryck i centrala Malmö.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration