Origo – i händelsernas centrum

Origo är det latinska ordet för skärningspunkten där koordinaterna möts. Precis så kan Sundprojekts kontorshus i Hyllie också beskrivas. – Det är också förklaringen till namnet. Läget här är unikt, det är mitt i prick, säger John-Olof Sundström, vd för Sundprojekt.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-06-12 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

I stort sett varje arbetsplats i Origo får tillgång till en takterrass.
Bild: White Arkitekter


Hyllie fortsätter att utvecklas som ett av Öresundsregionens mest intressanta områden. Byggnation av kommersiella ytor och bostäder varvas med skolor, parker och upplevelser. Allt som krävs för att skapa en blandstad med hållbarhetsflaggan vajandes över varje projekt. Sundprojekts nya kontorsprojekt Origo är förstås inget undantag. Den 7 000 kvadratmeter stora byggnaden kommer att certifieras både enligt Breeams nivå Very Good och Miljöbyggnad Silver.

– Att vi använder två certifieringssystem betyder att vi verkligen tar hållbarhetsarbetet på allvar, säger John-Olof Sundström.

Senaste tekniken


Kontorshuset får sex energieffektiva våningsplan med den senaste tekniken vad gäller värme- och ventilationssystem. Varje plan utrustas med generösa, gröna takterrasser.

– Terrasserna har vi satsat väldigt mycket på. I stort sett varje arbetsplats får tillgång till en stor grön oas med utsikt, frisk luft och möjlighet till miljöombyte som ger ny inspiration, berättar John-Olof Sundström.

Men det mest anmärkningsvärda med Origo är nog ändå det som namnet antyder – dess läge några meter från Hyllie Station som i sin tur betyder endast några minuter till Malmö Centralstation och Kastrup. Origo byggs precis bredvid det stora p-huset med fler än 3 000 parkeringsplatser, dessutom kommer ett 50-tal parkeringsytor att finnas tillgängliga i husets egna p-garage.

Anpassade lokalytor


Origo får kontorsytor från 175 kvadratmeter och uppåt, vilket möjliggör för både större och mindre verksamheter. Lokalytorna anpassas efter hyresgästernas olika behov, oavsett om det är cellkontor, kontorslandskap eller aktivitetsbaserat. Jenny Wohlfart jobbar på Komfast som ansvarar för uthyrningsarbetet.
Artikelbild

John-Olof Sundström är vd för Sundprojekt.
Bild: Sundprojekt– Det är ett spännande projekt att jobba med då kontoren erbjuder många olika möjligheter och är väldigt flexibla i sin utformningen. Vi vänder oss till ett ganska brett spann av företag med mellan 10–575 anställda. Just mindre lokaler tycker vi saknas i Hyllie i dag.

Vid uthyrningsarbetet finns det fördelar med att kontorshuset får en central placering i Hyllie.

– Det betyder att vi kan jobba både med danska och svenska företag och kanske framför allt med svenska företag som har många anställda från Danmark, säger Jenny Wohlfart.

I höst påbörjas byggnationen av Origo, som har ­ritats av White arkitekter, och vintern 2017/2018 ska huset stå helt klart.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration