Skandrenting söker ständigt nya affärsmöjligheter

Skandrenting är det enda svenska företaget som har renting som specialitet.
- På Skandrenting söker vi ständigt nya affärsmöjligheter och vi ser Norrköping som en intressant stad att växa i, säger Petter Nordlinder, fastighetschef på Skandrenting.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2016-06-06 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Postnord hyr drygt 20 000 kvadratmeter av Skandrenting i Hagalund.
Bild: Skandrenting


Skandrentings fastighet i Hagalund har tidigare inhyst en rad hyresgäster med tillverkande verksamhet. Från början var det Nefa, Norrköpings Elektrotekniska Fabriker AB, som stod som hyresgäst på fastigheten som ligger 2,5 kilometer från Norrköping city. Tillverkningen har sedan gått från radioapparater till TV och mikrovågsugnar. Senaste hyresgästen var vitvarutillverkaren Whirlpool, som 2014 valde att lämna sina lokaler i Norrköping.

– För många var det lite som att epok gick i graven, men även en nedläggning kan vändas till något positivt. I detta fall blev det ett stimulerande projekt där det i dag är dags att skriva nästa kapitel i Hagalund, säger Petter Nordlinder.

Fokus på uthyrning


Whirlpool stod som enda hyresgäst på fastigheten. Sedan de flyttade sin verksamhet har Skandrenting framför allt lagt sitt fokus på uthyrning. Men det finns även andra planer. Skandrenting vill utveckla fastigheten och i dagsläget fylls den på nytt med nya hyresgäster. Bland de större hyresgästerna kan nämnas Postnord som hyr drygt 20 000 kvadratmeter för sin logistikverksamhet och Skandrenting planerar även för annan verksamhet i Nefas gamla lokaler. Möjligheter kan finnas till både bostäder, butiker, caféer och andra kommersiella lokaler.
"Vi ser Norrköping som en intressant stad att växa i"
– På sikt kan blandningen av att just kunna bo och arbeta i området vara en attraktiv utveckling, säger Petter Nordlinder.

När det gäller framtiden i Norrköping vill man gärna fortsätta utvecklingen.

– På Skandrenting söker vi ständigt nya affärsmöjligheter och vi ser Norrköping som en intressant stad att växa i, säger Petter Nordlinder.

Skandrenting specialiserar sig på rentinghyreslösningar och äger cirka 60 fastigheter runt om i Sverige. Renting bygger på en räntebaserad hyra, och hyresgästen ansvarar oftast själv för underhåll samt drift av fastigheten. Totalt rör det sig om en uthyrningsbar yta om 544 000 kvadratmeter. Koncentrationen ligger kring de södra och mellersta delarna av landet. Ungefär 40 procent av deras hyresgäster är i dag offentliga verksamheter, och den enskilt största hyresgästen är Polismyndigheten. Därutöver finns fastigheter inom industri, kontor, vård och hotellverksamhet. De förvärvar i huvudsak fastigheter med en hyresgäst per fastighet och binder långsiktiga avtal och samarbeten.

– När vi köper nytt vill vi att det ska vara en stabil hyresgäst i en fastighet med alternativanvändning, ­säger Petter Nordlinder.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration