Stora kontorslokaler ­lediga i Danderyd

Tre stora våningsplan om drygt 5 000 kvadratmeter. Det är inte ofta så stora sammanhängande ytor blir vakanta, men så är fallet på Vende­vägen 89 i Danderyd. – Här finns dessutom en service utöver det vanliga, säger Fredrik Lindén, uthyrare på Kungsleden som äger fastigheten.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-05-25 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Henrik Ekberg


Tidigare satt GE Moneybank i lokalerna, men efter sammanslagningen med Santander Consumer Bank valde man att flytta till andra lokaler. När Lokalnytt besöker kontorshuset, några minuters promenad från Mörby Centrum, är det påsklovsvecka och ganska lugnt i området. De vakanta ytorna i det röda tegelhuset finns på våning 6–8. Vi tar hissen upp och Fredrik Lindén berättar om huset.

– Det byggdes på 1970-talet och renoverades i början av 1990-talet. 2011 renoverades hela huset, vilket gör att ytskikten är väldigt fräscha och tekniken uppdaterad med bra ventilationssystem.

Efter renoveringen blev även kontorshuset Leed Gold-certifierat. Vi går runt i de tomma lokalerna; det är öppna kontorslandskap varvat med mindre kontorsrum och konferensutrymmen i olika storlekar. Köket på plan åtta är rymligt och de många fönstren gör ytorna ljusa.

– Givetvis anpassar vi oss efter hyresgästernas krav och behov på vad som behöver göras i lokalerna, säger Fredrik Lindén.
Artikelbild

Fredrik Lindén, uthyrare, Kungsleden.
Bild: Henrik Ekberg


Huset rymmer ett Best Western-hotell, konferensanläggning, gym och restaurang. I markplan finns även en reception som servar hyresgästerna med allt möjligt.

– Jag tror att dessa lokaler lämpar sig väl för företag som vill sitta centralt, men ändå inte mitt i smeten. Kommunikationerna är goda, med närhet till både T-bana och busshub vid Mörby Centrum, som dessutom kommer att rustas upp och byggas till. Det går i dag även enkelt och snabbt att ta sig med bil in till Stockholm city och till Arlanda.

GE har fortfarande verksamhet kvar i huset, en ­annan hyresgäst är den franska banken BNP Paribas.

– Jag tror vi kan locka hyresgäster inom olika områden och intresset är stort. Eftersom vi har Danderyds sjukhus så nära så finns det många inom sjukvårdsbranschen som hör av sig, säger Fredrik Lindén.

De tre våningsplanen är på totalt 5 289 kvadrat­meter, det gör att varje plan mäter 1 763 kvadratmeter. Men möjligheten att hyra mindre ytor finns.

– Vi kan dela av ner till 800 kvadratmeter, men det är också möjligt att hyra alla tre planen. Att få möjligheten att hyra så stora sammanhängande ytor till en hyfsad hyresnivå är inte så vanligt i dag, säger Fredrik Lindén.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration