Täby Centrum – ombyggt och prisat

Täby Centrum hamnar ständigt i topp bland de populäraste köpcentrumen i Stockholm. Förklaringen är helheten, enligt centrumchef Erika Lundström som även ser fördelar med öppnandet av Mall of Scandinavia, även det ägt av Unibail-Rodamco. – Våra upptagningsområden skiljer sig åt, det finns plats för båda, säger hon.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-05-24 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Centrumchef Erika Lundström. 
Bild: Unibail-Rodamco


I februari öppnade multibrandbutiken Another Nest med varumärken som Maison & Scotch, Morris och Durance. Detta var butikens första etablering i Stockholmsområdet. Nyligen öppnade även The Public – tidigare Tegelbruket – ett unikt koncept med en restaurang och nattklubb i den gamla biografen. Spår av biografen finns fortfarande kvar i lokalen; det som tidigare var Biopalatset har i dag förvandlats till terrasser med plats för matgäster och dansgolv. Barnklädesmärket Molo, Bagel Street Café, Victoria’s Secret, Zanslösa Zmycken och Starbucks är några andra exempel på nytillskott.

Kommer någon ny aktör att flytta in under våren/sommaren?


– Ja, flera nya butiker kommer att öppna under sommaren och i höst så breddar vi dessutom vårt restaurangutbud med familjerestaurangen TGIF. Ännu en glad överraskning är att vi öppnar en äventyrsgolfbana, Paradise Adventure Golf. Det blir cirka 1 500 kvadratmeter bangolf i Indiana Jones-miljö. Dessutom håller vi just nu på med byggnationen av ett nytt och större lekrum, Täby-Kattens Värld.

Täby Centrum har växt under många år, är det färdigbyggt nu?


– Täby Centrum har genomgått en stor om- och tillbyggnad under de senaste fyra åren och har i dag 260 butiker och restauranger. Dessutom har vi en topp­modern biograf, ett Sats-gym, Sway-dansskola och vår egen yogastudio Yoginis. Täby är en expansiv kommun där det byggs mycket och på det gamla Galoppfältet kommer det under de närmaste åren att växa fram en helt ny stadsdel. Behovet av bra shopping i området kommer alltid att vara viktigt och vi har ambitionen att fortsätta erbjuda shopping i världsklass för Täbyborna och regionen.

Hur är det att vara centrumchef för ett så framgångsrikt köpcentrum?


– Det är spännande att arbeta med ett så dynamiskt centrum. Täby Centrum är en plats i ständig förändring och vi introducerar ofta nya butikskoncept och pop-up butiker. I höstas vann Täby Centrum priset Sveriges bästa köpcentrum, första gången någonsin som ett center vinner detta pris två gånger. Jag är såklart väldigt stolt och glad över att arbetet vi har gjort med utveckling av Täby Centrum uppmärksammas och premieras. Något som också är roligt och speciellt är det starka engagemang för centrumet som finns bland Täbyborna. Eftersom centrumet har funnits sedan 1968 så är det många som har vuxit upp i närheten och som i dag besöker oss med sina egna barn och barnbarn.
Artikelbild


Bild: Henrik Ekberg


Vad är förklaringen till att ni ständigt hamnar i topp på alla listor?


– Jag tror att det är helheten som gör att Täby är så populärt och omtyckt. Ett fantastiskt utbud, med alltifrån världskända aktörer som Apple, Sephora, Starbucks och Hollister till lokala favoriter såsom Wårdhs, Jackie och Efva Attling. Här finns också en mängd servicefunktioner, fräscht gym, biograf och härliga restauranger. Vi erbjuder en välkomnande miljö med genomtänkt design och spännande arkitektur. En viktig grundpelare i allt vi gör är den fyrstjärniga kvalitetsmärkning som Täby Centrum har erhållit, detta innebär att vi tittar på alla delar i kundens upplevelse för att säkerställa hög kvalité och bra service. Från smartphone-app till smidig parkering i garaget, fina lounger, fri wifi och ett lekrum för våra yngsta besökare. Jag tror också att det är viktigt att man alltid strävar efter utveckling. Vi ser alltid möjligheter och jobbar ständigt för att förbättra och utveckla upplevelsen – det tror jag våra besökare märker.
"Vi erbjuder en välkomnande miljö med genomtänkt design"

Hur ser ni på Mall of Scandinavias etablering? Unibail-Rodamco äger båda, är det enbart en fördel?


– Javisst är det en fördel, Mall of Scandinavia har fått ett fint mottagande och centrumet är fantastiskt. Vi ser dock att Täby Centrum med sitt starka utbud och omtyckta atmosfär har väldigt lojala kunder som besöker oss ofta. Våra upptagningsområden skiljer sig åt och det finns utrymme på marknaden för oss båda.

Vem tror du vinner utmärkelsen Stockholmarnas favoritcentrum 2017?


– Det återstår att se, men Täby Centrum har vunnit Sveriges bästa köpcentrum 2014 och 2015 och i maj avgörs det om vi även blir utsedda till Nordens bästa köpcentrum för andra året i rad. Vi håller tummarna för det.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration