Nästan fullt uthyrt i Sthlm Hub

Mengus andra fond (Mengus 2011) har hyrt ut merparten av kontorshuset Sthlm Hub på Vasagatan 12 i Stockholm.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-05-17 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Efter flera uthyrningar återstår endast några hundra vakanta kvadratmeter i Sthlm Hub.
Bild: Mengus


Byggnaden, som inrymmer cirka 5 800 kvadratmeter uthyrbar area, är uthyrd till fyra företag. Samtliga inflyttningar sker i september/oktober 2016 och hyresavtalen har en löptid på fem till sju år.

Den största hyresgästen är klockföretaget Daniel Wellingtorn som hyr 2 950 kvadratmeter. De andra hyresgästerna är ekonomikonsultföretaget Meritmind, det finska tandvårdsföretaget Megakliniken samt ett amerikanskt medicintekniskt företag.

– Det är gynnsamt att kunna erbjuda attraktiva kontorslokaler i en marknad där det är ont om alternativ att välja mellan, säger Hansi Danroth, senior partner vid Mengus.

– Efter att den förra stora hyresgästen, försäkringsbolaget Fora, flyttade ut i maj 2015 har vi totalrenoverat, utökat och hyrt ut en hel byggnad i bästa läge mitt emot Centralstationen – i den just nu mest dynamiska delen av CBD.

– Just nu återstår endast en butik om 194 kvadratmeter och ett mindre kontorsplan om 247 kvadratmeter att fylla innan huset är 100 procent uthyrt, säger Danroth.

Mengus anlitade CBRE som uthyrningskonsult medan det amerikanska företaget, Megakliniken och Meritmind samtliga anlitade Cushman & Wakefield som hyresgästombud.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration