Centralt lager där framgången sitter i väggarna

Partnertext


Ett av Sveriges mest kända företag inom e-handel har växt ur sina lokaler i Borås. Detta lämnar en fastighet på 16 500 kvadratmeter med lager, kontor och butiksyta ledigt mitt i Borås.
- Fantastiska utrymmen där framgången redan sitter i väggarna, säger Johannes Öhrvik, förvaltningschef på Sveareal i väst.

Skriven av Rasmus Thedin 2015-02-24 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post


Fastigheten på Bockasjögatan 12 byggdes 1965 och användes hela byggnaden som postterminal. Idag finns PostNord kvar i fastigheten, där de bedriver både logistik- och brevverksamhet.
Artikelbild

Johannes Öhrvik, förvaltningschef på Sveareal i väst.


- Företaget som sitter där idag har ett väldigt bra samarbete med Posten, vilket gör att tiden för dem att få ut gods är extremt kort. Det är en av de största fördelarna med de här lokalerna. Samarbetet med Posten gör lokalen unik, säger Johannes Öhrvik.

Lokalerna kommer att var tillgängliga från och med oktober eller november, och kan hyras ut till en eller flera hyresgäster.

- Det här är ett väldigt bra läge, med närhet till Riksväg 40, och det finns spåranslutning till fastigheten. Det är dessutom ett fantastiskt skyltläge, säger Johannes Öhrvik och fortsätter:

- Det finns god service i huset med restaurang och post, och det är nära till Centralstationen och jag vet att de som jobbar där idag tycker att det är ett plus.

Han beskriver lokalerna som ultimata för e-handelsföretag, då de i och med sin variation ger stora möjligheter.

- Lokalerna har blandade ytor och möjlighet till någon typ av lagerförsäljning, säger Johannes Öhrvik.
FAKTA OM LOKALEN
Yta: 16 500 kvm.
Lager: 12 800 kvm.
Kontor: 1 200 kvm.
Handel: 2 500 kvm.
P-platser: 60-70 st.
Andra hyresgäster i fastigheten: PostNord (logistik och brev) och restaurangen Glada kocken.

De 16 500 kvadratmeterna är fördelade på cirka 12 800 kvadratmeter lager, 1 200 kvadratmeter kontor och 2 500 kvadratmeter butiksyta. Det handlar om höglager med en lasthöjd på åtta meter och lastmöjligheter via nio portar. Det finns även anslutningsmöjligheter till räls precis utanför och lokalerna är fullt sprinklade.

- Möjlighet finns att bygga om lokalerna för att anpassa dem efter de nya hyresgästernas behov, säger Johannes Öhrvik.

Fastigheten kommer att bli Green building-certifierad under 2015.
Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration