"Vi måste bli ännu bättre på att saluföra Helsingborg"

Jan-Erik Johansson på Wihlborgs om läget i Helsingborg.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-04-29 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Jan-Erik Johansson.
Bild: Wihlborgs


Hur skulle du beskriva hyres­utvecklingen i Helsingborg?


– Hyresutvecklingen i Helsingborg får betecknas som stabil de senaste åren, det har dock etablerats en ny hyresnivå i samband med färdigställandet av etapp ett på Knutpunkten, där cirka 7 700 kvadratmeter moderna kontors­ytor färdigställs under 2016.

Vad tror du utvecklingen av Söder betyder för Helsingborg?


– Historiskt sett har det funnits en "osynlig barriär" mellan Norr och Söder. Denna är på väg att försvinna i samband med nybyggnationen och omvandlingen av Söderpunkten. Jag vill också lyfta fram den nya uppgången söder om Knutpunkten som "knyter ihop" de båda stadsdelarna.

Tycker du att något saknas i Helsingborg i dag? Något som skulle höja stadens attraktionskraft ytterligare?


– Helsingborg kan erbjuda det mesta; bland annat byggnation av bostäder som ligger i topp i landet, bra kommunikationer där man på en timma tar sig direkt upp i avgångshallen på Kastrup, många planerade kontorsprojekt, en fantastisk fin stadskärna, ett differentierat näringsliv och så vidare.

– Men jag tror att vi måste bli ännu bättre på att salu­föra Helsingborg, dels vilka projekt vi genomfört och dels de som planeras och paketera detta på ett bra sätt. Om man skulle önska sig något så är det någon form av aktivitet som lockar fler barnfamiljer till staden.

Vilken är er största lediga lokal i Helsingborg?


– På kontorssidan är vårt största lediga kontor cirka 800 kvadratmeter. Vår största lediga lager-/produktionslokal är cirka 4 000 kvadratmeter stor.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration