Lokallots i logistisk satsning

Göteborgs Lokallots gör nu en satsning på logistikuthyrning, under ledning av Petter Skoglund. – Jag utgår från Göteborg, men kommer att arbeta i hela landet, säger han.

Skriven av Nicklas Tollesson 2016-04-14 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Speglar marknaden. Göteborgs Lokallots, med vd Sven Fraenkel, gör nu en satsning på logistikuthyrning, under ledning av Petter Skoglund.
Bild: Nicklas Tollesson


Göteborgs Lokallots, som har verkat på den göteborgska uthyrningsmarknaden i över 25 år, har även tidigare arbetat en hel del med lager- och logistikuthyrning, men nu utökas satsningen.

Göteborgs Lokallots och Petter Skoglund äger gemen­samt det nystartade bolaget Lokallots Logistik Sverige AB.

– Göteborgs Lokallots var tidigare ledande även inom logistikuthyrning. Men de senaste åren har logistikbranschen utvecklats väldigt snabbt, och vi känner att vi behöver göra en nysatsning för att ta tillbaka vår ledande position. Vi har fortfarande ett heltäckande nätverk på fastighetsägarsidan, men behöver utveckla nätverket på hyresgästsidan. Där blir Petter ett utmärkt komplement, säger Sven Fraenkel, vd för Göteborgs Lokallots.

Petter Skoglund kommer närmast från Papyrus där han var logistikdirektör. Han har tidigare även arbetat för Schenker och Stampens tryckeribolag V-TAB.

– Jag var senast logistikdirektör på Papyrus och ansvarade då för att centralisera fyra lager till ett stort centrallager i Jönköping. Det var Sven som förmedlade uthyrningen till Papyrus för Prologis räkning och det var i samband med det vi fick kontakt, berättar Petter Skoglund, som nu alltså byter bransch.

– Jag har jobbat mycket med fastigheter tidigare också, från ett användarperspektiv, och tycker att det är en intressant och stimulerande bransch. I min nuvarande roll är det otroligt viktigt att förstå kundernas verksamhet och deras behov och det där har jag ju med mig från min tidigare karriär.

Hur ser lager- och logistikmarknaden ut i Göteborgsregionen?

– Det finns en väldig efterfrågan men inte speciellt mycket ledigt. Däremot finns det gott om detaljplanelagd mark för att bygga nytt, och där är det relativt korta ledtider. Ett år efter att ett kontrakt är tecknat kan det vara klart för inflyttning.

Som namnet antyder kommer Lokallots Logistik Sverige att arbeta över hela landet.

– Logistikmarknaden är inte lokal, det är naturligt att arbeta över större områden. Jag har varit igång ett par veckor och arbetar nu bland annat med lokaler i Malmö, berättar Petter Skoglund.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration